Bu yılın başlarında hükümet tarafından başlatılan gaz ve elektrik için tavan fiyat uygulaması yılsonunda sona eriyor. Hükümet bu önlemi aşırı enerji maliyetine karşı haneleri korumak için aldı. 

Bu yıl gaz için belirlenen tavan fiyat, 1.200 metreküplük bir tüketime kadar metreküp başına maksimum 1,45 euro olarak belirlenmişti.  Ancak ocak ayından itibaren değişken tarifeli sözleşmeye sahip hanelerin ödeyeceği miktar artacak.

Sabit tarifeli sözleşmesi bulunan müşteriler ise enerjide uygulanan verginin artması daha yüksek bir enerji faturasıyla karşı karşıya kalacak.

Üç büyük enerji şirketinden Esent ve Vattenfal müşterilerini 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak yeni değişken tarifeler hakkında bilgilendirmeye başladı. Artış, uluslararası gaz piyasasındaki çalkantılardan ve gaz vergisindeki artıştan kaynaklanıyor.

Hanelerin gelecek yıl daha fazla ödeme yapıp yapmayacakları ve ne kadar ödeyecekleri, sözleşmelerine ve tükettikleri gaz ve elektrik miktarına bağlı.

Giderek daha fazla insan sabit bir sözleşmeye geçiyor. Mart ayında yaklaşık iki milyon kişinin sabit tarifeli sözleşmesi bulunurken bu sayı şuanda üç milyona ulaştı ve artmaya devam ediyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Neelam279 - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.