Elektrikli otomobil satın alan ya da kiralayanlara yardım etmek amacıyla verilen sübvansiyonlar için başvurular bugün açıldı. Hükümet bu yardım için toplam 87 milyon euro bütçe ayırdı.

Şu anda Hollanda'daki binek araçlarının yaklaşık yüzde 5'i tamamen elektrikli araçlardan oluşuyor. Verilecek sübvansiyonların elektrikli araç kullanımını teşvik etmesi hedefleniyor.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Sübvansiyon miktarı ve başvuru koşullar
Elektrikli araçlar için ayrılan bütçenin toplamda 34 binden fazla araç için yeterli olacağı düşünülüyor.

Bu sübvansiyondan yararlanmak isteyen kişilerin aracı 31 Aralık 2023 tarihinden sonra satın alınmış veya kira sözleşmesinin bu tarihten sonra imzalanmış olması gerekiyor. Ayrıca, aracın yeni değerinin 45.000 euro'nun üzerinde olmaması gerekiyor. 

Yeni bir araba satın almayı tercih edenlere 2,950 euro, ikinci el araç satın alanlara ise 2000 euro sübvansiyon verilecek. 

Bu olanaktan yararlanmak isteyen araç sahipleri başvurularını Rijksdienst voor Ondernemend Nederland sitesi üzerinden yapabiliyor.

Geçen yıl ikinci el araçlar için belirlenen sübvansiyon tamamen kullanıldı, ancak yeni otomobiller için oldukça fazla para kaldı.  Anketlerde de buna paralel sonuçlar alındı. Birçok otomobil alıcısı elektrikli otomobilin yüksek fiyatından çekiniyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marilyn Murphy - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.