Hükümet çevre, hava ve gürültü kirliliğini azaltmak ve elektrikli araç kullanımını teşvik etmek maksadıyla yeni bir uygulamaya gitti. Elektrikli araç sahiplerine önümüzdeki yıldan itibaren indirimli park hakkı tanınacak.

Altyapı ve Su Yönetimi’nden sorumlu Devlet Bakanı Vivianne Heijnen, yaptığı bir açıklamada elektrikli araç sahiplerini sevindirecek bilgiler paylaştı.

Heijnen Temsilciler Meclisine yazılı olarak gönderdiği açıklamasında, kabinenin hava kirliliğini azaltmak ve yerleşim alanlarındaki gürültü kirliliğini gidermek amacıyla belediyelere yeni yetkiler verileceğini ve isteyen belediyenin, elektrikli araç sahiplerine indirimli park ücreti olanağı sunabileceğini belirtti.

Heijnen; gelecek yıldan itibaren, belediyelerin elektrikli ve hidrojenle çalışan arabalar için daha düşük park ücreti talep edebileceğini kaydetti. Bu değişiklik için belediyeler yasasında da düzenlemeler yapılacak.

Belediyeler Kanunu'nun 225. Maddesi uyarınca şehir veya köyde araçların nereye park edilebileceği ve bu park alanının paralı olup olmayacağı belediyeler tarafından belirleniyor.

Kanunda yapılacak değişiklikle birlikte belediyelere indirim uygulama, indirimin miktarı veya indirimin hangi park alanında geçerli olacağı konularında yetki verilmiş olacak. İndirim park uygulamaları aracılığıyla olabileceği gibi park alanlarında bulunan parkmetrelere eklenecek ekstra bir seçenek olarak da sunulabilecek.

İndirim seçeneği yalnızca sürüş sırasında hiç egzoz gazı salınımı olmayan (Elektrikli ve hidrojenle çalışanlar gibi) ve “temiz” olarak adlandırılan otomobiller için geçerli olacak. Ekonomik veya hibrit otomobiller bu uygulamaya dahil edilmeyecek.

Şu anda, Hollanda'daki 9 milyon aracın neredeyse 300.000'i “tamamen temiz” olan araçlardan. Hükümet bu sayıyı 2030 yılına kadar, yaklaşık 2 milyon araca kadar çıkartmak istiyor.

Foto: Ernest Ojeh - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın