Geçici hükümet vatandaşın alım gücü ile ilgili hesaplamalarında yanlışlık yaptı. Sosyal İşler Bakanlığı bu hatayı düzeltmek ve zararı telafi etmek için çalışma başlattı. Çalışmada kira yardımının artırılması veya vergi indirimlerinin artırılması gibi alternatif çıkış yolları aranacak.

Telegraaf gazetesinin Den Haag’a yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre geçici hükümet vatandaşın alım gücü hesaplamalarında yanlışlık yaptı. Bu beklenmedik sorun Sosyal İşler Bakanı Van Gennip tarafından telafi edilmeye çalışılıyor ancak henüz nasıl çözüleceği konusunda bir netlik bulunmuyor. 

Sorunun, düşük gelir grupları için yapılan daha önceki alım gücü hesaplamalarından kaynaklandığı belirtiliyor. Başka bir değişle özellikle bu gruptaki vatandaşların cebine düşünülen miktardan daha az para giriyor, bunun telafi edilmesi için bazı kalemlerde daha fazla yardım sağlanması gerekiyor.

Kaynaklara göre masada bu durumu düzeltmek için daha yüksek kira yardımı, gelir vergisinin ilk diliminin düşürülmesi veya vergi indirimlerinin artırılması gibi seçenekler değerlendiriliyor.
 
Bir yetkiliye göre, hatayı düzeltmek için yaklaşık 50 milyon euroya ihtiyaç duyuluyor. Ancak bu paranın gerçekten ayrılıp ayrılmayacağı ve insanlara ne kadar hızlı ulaşabileceği henüz belirsizliğini koruyor.

HOTIAD Hollanda’daki İşletmelerin sorunlarını MKB sorumlusu milletvekili Kisteman ile görüştü HOTIAD Hollanda’daki İşletmelerin sorunlarını MKB sorumlusu milletvekili Kisteman ile görüştü

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.