Düşük gelirli haneler bugünden itibaren, yüksek gelen enerji faturalarına yardım alabilmek için Geçici Enerji Acil Yardım Fonu’na başvurabiliyor. Fonun finansmanı devlet ve enerji tedarikçileri tarafından karşılanıyor ve bu yıl bütçe 60 milyon euroya çıkartıldı.

Geçtiğimiz yıllarda artan enerji faturalarına yapılan ek yardımlar geçen 31 Aralık itibariyle sonlandırıldı. Hükümet 1 Ocak’tan itibaren daha esnek şartlara sahip Geçici Enerji Acil Yardım Fonu’nun devam edeceğini açıkladı. 

Pazartesi günü öğleden sonra başvurular alınmaya başlayacak. Ancak şimdiden 40 bin hanenin başvuru yapmak için sırada beklediği belirtilmekte.

Başvuruda, enerji faturasının hanedeki toplam gelire kıyasla ne kadar yüksek olduğuna bakılıyor. Eğer enerji faturası gelirin yüzde 8 ya da yüzde 10'undan fazlaysa, aradaki bu fark fon tarafından ödeniyor. 

Enerji Acil Yardım Fonu, başvurusu kabul edilen kişinin bu tarihten sonraki 6 aylık dönem içerisindeki faturayı ödüyor. Ödemeler enerji tedarikçisi aracılığıyla yapılıyor. 

Enerji Acil Yardım Fonu desteği için www.noodfondsenergie.nl sitesi üzerinden başvuru yapılabiliyor.

2023 yılında 50 binden fazla haneye toplam 43.7 milyon euroluk destek verildi. Bu yıl daha fazla başvuru olacağı tahmin edilmekte.

Enerji tedarikçi şirketleri Budget Energie, Eneco, Engie, Essent, Greenchoice, Innova Energie, Pure Energie, Vattenfall ve Vrij op Naam ile merkezi hükümet önümüzdeki yıl için de milyon dolarlık destek verecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.