Hollanda’da benzin istasyonlarındaki akaryakıt fiyatları bu yıl 2 euroya kadar yükseldi. Dünya sıralamasında ikinci sıraya yerleşen bu rakamlar, birçok araç sürücüsünü de zorluyor. Bazı vatandaşlar sınır komşusu ülkelerden tedarikini sağlamaya çalışıyor.

Dünya piyasasında ham petrol fiyatlarında düşme olsa da bu düşüş Hollanda pompa fiyatlarına çok fazla yansımadı. Bunun başlıca nedeni olarak akaryakıt üzerinden alınan vergiler gösterilmekte. 

Hollanda'da akaryakıt fiyatının büyük bölümü vergilerden oluşuyor. Başka bir değişle bir litre benzin fiyatının içinde 0,82 cent vergi ve buna ek olarak yüzde 21 KDV bulunuyor. 

Haftalık olarak dünya çapında benzin fiyatları karşılaştırması yapan globalpetrolprices.com sitesine göre Hollanda, Hongkong’dan sonra en pahalı fiyattan benzin satışı yapan ikinci ülke. 

Siteye göre dünyadaki akaryakıt fiyatları sıralamasında Hollanda’dan sonra sırasıyla İsrail, Orta Afrika Cumhuriyeti, Finlandiya ve İzlanda geliyor. Sıralamada en ucuz akaryakıt fiyatları litre fiyatı 0,022 euro olan Venezuela. Bu ülkeyi İran, Angola, Suriye ve Cezayir takip ediyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU