Salı akşam ve gece boyunca devam eden 'Jocelyn' fırtınası aralarında Deventer, Leiden ve Den Haag’ın da olduğu bir çok şehirde hasara neden oldu. Ağaçlar devrildi, bazı evlerin çatıları uçtu. Gece saatlerinde rüzgarın şiddeti iç kesimlerde saatte 75 ila 85 Km’ye Wadden bölgesinde ise 95 km.’ye kadar çıktığı belirtildi.

Hollanda Meteoroloji Enstitüsünden yapılan açıklamada bugün özellikle sabah saatlerinde etkili olacak rüzgarın, öğleden sonra ülkenin kuzey yarısını etkisi altına alacağı belirtildi. Bu bölgelerde rüzgar şiddetinin iç kesimlerde zaman zaman 75-85 km’ye, Wadden bölgesinde ise yaklaşık 90 km’ye kadar çıkabileceği kaydedildi.

Trafiğe çıkacakların ve ormanlık alanlarda bulunanların özellikle kopup savrulan dallar ve nesnelere karşı dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın

Hollanda’da bu yılın başından bu yana üçün fırtına yaşanıyor. Ocak ayının başında etkili olan ‘Henk’ ardından bu haftanın başında ‘Isha’ ve dün geceden bu yana etkili olan ‘Jocelyn’ fırtınaları vatandaşa zor anlar yaşatıyor ve çok miktarda maddi zarara neden oluyor.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Rijkswaterstaat Arşiv

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.