Savaş bölgelerinden gelen mültecilerin çatışmalar sonrası ülkelerine geri dönmesini öngören mülteci düzenlemesi konusunda, hükümet içinde uzun süredir görüş ayrılıkları yaşanıyordu.

Başbakan Rutte, "teflon" lakabını kazanmış ve 12 yıl boyunca koalisyon hükümetinde görev yapmış bir lider olarak biliniyor. Dördüncü dönemine, 2022 yılında, uzun süren müzakereler sonucu oluşturulan dörtlü koalisyonla başlamıştı.

Ancak, mülteci kamplarındaki aşırı kalabalık durumuyla ilgili yaşanan bir skandal sonrasında, Rutte, savaş bölgelerinden kaçan mültecilerin aile birleşimiyle Hollanda'ya gelmesini aylık 200 kişiyle sınırlandırmak istemiş ve bu önlem kabul edilmezse hükümetin düşeceği tehdidinde bulunmuştu.

Ancak, dindar protestan seçmenlerin desteğini alan koalisyon ortağı Hristiyan Demokrat Parti bu plana şiddetle karşı çıkmıştı.

Ayrıca, sadece yoğun göç dönemlerinde bu önlemi uygulama teklifi de kabul görmedi ve müzakereler sonuçsuz kaldı.

Hollanda Başbakanı Rutte, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'dan sonra Avrupa'nın en uzun süre görev yapan ikinci lideri konumunda bulunuyor. Şu anda beşinci hükümeti kurmak için erken seçimlere gitme olasılığı gündemdedir.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran