Hollanda’da yaz tatilinin bitimine doğru 3 hafta boyunca, her hafta bir bölgede okullar açılıyor. Bu hafta ilk olarak Midden Nederland bölgesindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ders başı yaptı.

Zuid Nederland bölgesinde yaz tatili 27 Ağustos 2023’de ve Noord Nederland’da ise 3 Eylül 2023’de sona eriyor.

Okullardaki öğretmen açığı artıyor
Okulların başlaması birçok aile ve öğrenci için telaşlı bir dönem olarak bilinirken, okullar da bu yıl farklı bir telaş içinde. Hollanda genelinde yaşanan öğretmen açığı bu yıl okul yönetimlerini oldukça etkileyecek. 

Meesterbaan iş ilanı platformu şu anda 3 bin 400'den fazla iş ilanının çevrimiçi olarak yayında olduğunu belirtiyor; bu ilanların büyük bir kısmının lise eğitimi için olduğunu belirtiyor.

Meesterbaan'dan Danny Smulders basına yaptığı açıklamada her yıl daha fazla iş ilanının yayınlandığını dile getirdi. Geçen yıl ilk altı aylık dönemde 30 bin iş ilanının olduğunu belirten Smulders, bu yıl aynı dönemde sayının 35 bine yükseldiğini kaydetti.

Normal şartlarda Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında iş ilanlarının arttığını belirten Smulders, bu yıl yaz sezonunda okul yönetimlerinin telaşlı bir şekilde personel arayışı içine girdiklerini kaydetti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş