Maastricht polisinin Instagram hesabından yapılan paylaşımda, ülkeye nasıl geldiği bilinmeyen, 5 yaşında bir Türk çocuğunun bulunarak polis karakoluna götürüldüğü belirtildi.

Sosyal paylaşım sitesi instagram üzerinden “Büyük şehirde tek başına” başlığıyla paylaşım yapan polis,  çocuğunun şehir merkezinde yalnız başına dolaşırken bulunduğu aktarıldı.

Polis,Türkçe konuşan ve hiç Hollandaca bilmeyen çocuğun, “Türkiye’den Hollanda’ya geldiğini, anne ve babasının Türkiye'de olduğunu, depremde yaralandıklarını” anlattığını aktardı.

Paylaşımda "Bir meslektaşımızın ona Jamin'den biraz şekerleme alarak onu sakinleştirmesi ve daha sonra daha fazla bakım için karakola götürmesi ne kadar güzel” sözlerine yer verilirken, “Sıcak bir yemek, bir dondurma ve dilini konuşan bir meslektaşla yapılan kısa bir konuşma, yüzüne tekrar bir gülümseme getirdi.”  denildi.  

Polis çocuğun daha sonra bir sosyal hizmet uzmanına teslim edilerek, bir sığınma merkezine gönderildiğini aktardı.

Çocuğun nasıl Hollanda’ya geldiği konusunda soruşturma başlattıldı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.