Hollanda’da 22 Kasım’da yapılan Temsilciler Meclisi resmi sonuçları açıklandı. Buna göre PVV 37 sandalye ile birinci parti çıktı. Seçim öncesi yapılan anketlerde 4 sandalye çıkartacağı tahmin edilen DENK Partisi sandalye sayısını yükseltemedi ve 3 sandalyede kaldı. 

Temmuz ayında DENK Partisi grup başkanı Farid Azarkan aktif siyaseti bırakacağını açıkladı. DENK partisinde ikinci yaprak dökümü eylül ayında geldi. Partinin kurucusu ve Milletvekili Tunahan Kuzu da aktif siyaseten çekileceğini  ancak partiye olan desteğine devam edeceğini açıkladı. Ancak İsrail-Hamas savaşının patlak vermesinden sonra gerek Meclis’de gerekse çeşitli toplantı ve gösterilerde yaptığı söylemlerle dikkatleri üzerine toplayan Stephan van Baarle sayesinde partinin oyları da yükseldi.

Resmi sonuçlara göre, 246.754 oy aldı
Resmi sonuçlara göre bu ay yapılan seçimde DENK toplam 246 bin 754 oy alabildi. Bu anlamda bakıldığında partinin oy oranının bir önceki seçime göre yüzde 0,4 arttığı görülmekte.

Parti adına seçime katılan adaylara bakıldığında Stephan van Baarle’nin 161.729 oy, I. El Abassi’nin 20,372 oy ve Doğukan A. Ergin’in ise 15.428 oy aldığı görülmekte. 

Partinin diğer adaylarının aldığı oy sayısı ise şu şekilde:

denk liste

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.