DENK Partisi grup başkanı Farid Azarkan pazartesi günü akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile siyasetten çekileceğini duyurdu.

Açıklamasında siyasetten ayrılmak için özel bir nedeni olmadığını belirten Azarkan şuana kadar siyaset içerisinde başardıklarından gurur duyduğunu kaydetti. BNR’e konuşan Azarkan, “Başardıklarımızdan gurur duyuyorum. DENK istikrarlı bir parti haline geldi ve örneğin Rotterdam ve Schiedam'da eş-yönetim kurdu.” dedi.

DENK partisinden Tunahan Kuzu sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında Temsilciler Meclisinin renkli bir karakterini kaybedeceğine vurgu yaptı. Kuzu “Temsilciler Meclisi renkli karakterini kaybediyor. İdeallerin için nasıl savaştın ve birlikte ne kadar güldük ve gözyaşı döktük. Azarkan sen kazandın. Teşekkürler” dedi.

Stephan van Baarle ise bu durumdan üzüntü duyduğunu ancak arkadaşı adına gurur duyduğunu dile getirdi. Van Baarle “Bu beni gerçekten derinden etkiliyor ve üzüyor. Örnek aldığım grup başkanım ve silah arkadaşım Kasım ayından sonra emekli olacak. Saygım sonsuz. Onunla çok güzel anlar yaşadım. Zor anlarda yan yana durduk. Ondan çok şey öğrenebildim. Verdiğin her şey için teşekkürler. Seçime kadar birlikte mücadeleye devam edebilmemiz bizim için bir onurdur.

Siyasette yaprak dökümü
Geçtiğimiz günlerde hükümetin düşmesinin ardından, 13 yıldır başbakanlık koltuğunda oturan Mark Rutte, Kasım ayında yapılacak genel seçimlerde aday olmayacağını ve aktif siyaseti bırakacağını açıkladı. 

Mark Rutte’nın ardından koalisyonun ortağı CDA partisinin lideri ve Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra parti başkanlığından çekileceğini ancak siyasetin içerisinde yer alacağını açıkladı. 

Bu açıklamaların yankısı devam ederken D66 parti lideri, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sigrid Kaag parti başkanlığından ayrılacağını duyurdu. 

Bu hafta Salı günü bir açıklama yapan BIJ1 parti başkanı Sylvana Simons da parti başkanlığını bıraktığını ancak Temsilciler Meclisindeki görevine devam edeceğini belirtti.

Azarkan, 2007'den beri aktif olarak siyasetin içerisinde ve 2017'den beri de Temsiciler Meclis’de yer alıyor. 2020 yılında, kişisel nedenlerle istifa eden parti üyesi Tunahan Kuzu'nun yerine parti genel başkanı olan Azarkan, DENK partisi olarak katıldıkları 2021 seçimlerinde, parlamentoda üç sandalyeyi almayı başardı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.