Sosyal asgari ücret veya bunun biraz üzerinde geliri olan dar gelirliler bu yılda 1300 euro ek enerji desteği alabilecek. Bunun yanı sıra ailesinden ayrı oturan ve ek burs alan öğrencilere bu yıl ilk kez 400 euro ödenecek.

Kabine bu yıl da dar gelirli vatandaşlara enerji maliyetleri konusunda yardım yapılmasına karar verdi. Her ne kadar belediyeler mart ayında yaptıkları açıklama ile bu yardımı personele ek iş yükü yarattığı ve ek masraf getirdiği gerekçesiyle dağıtmak istemediğini belirtse de Yoksulluk Politikası Bakanı Carola Schouten’ın girişimleri sonuç verdi. Bu yıl da ek enerji yardımı belediyeler vasıtası ile dağıtılacak.

Hane başına 1300 euro
Hane başına ödenecek olan 1300 euroluk ek enerji yardımı, hanede oturanların aldığı diğer ödeneklere etki etmiyor. Bu yıl da kimlerin bu yardımdan faydalanabileceğine belediyeler karar verecek ve bunu yaparken hanenin 2022 yılı gelirine bakacak. Başka bir değişle geçtiğimiz yıl ek enerji yardımı alan hanelerin geliri arttıysa bu yıl yardım alamayacak.

Ek enerji yardımı başvurularının ne zaman yapılabileceği henüz netlik kazanmadı. Bu arada hükümetin izniyle şimdiden 500 euro ödeme yapan belediyelerin, bu yıl içerisinde geri kalan 800 euroluk kısmı da ödeyeceği belirtiliyor. 

Öğrencilere 400 euroluk yardım
Bu yıl bazı öğrenciler için ek enerji yardımı verilecek. Bakanlık kaynaklarına göre ailesinden ayrı oturan, ek burs almak zorunda olan, dar gelirli ailelerin çocuklarına bu yıl bir seferlik 400 euroluk enerji yardımı yapılacak. Ek yardımlar Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aracılığıyla dağıtılacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş