UID Hollanda Gençlik Kolları, 29 Ekim Pazar günü,  düzenlenen Şehit Ahmet Benler futbol turnuvasında gençler Cumhuriyetimize duyduğu sevgi ve saygıyı bir kez daha gösterdi. 

Turnuvaya katılan tüm takımlar, cumhuriyetimizin yüzüncü yıl coşkusunu sahalara taşıdı. Şehit Ahmet Benler'in kahramanlığını hatırlatarak, onun anısını yaşatma görevini üstlendi.

UID Başkanı Sayın Hasan Tekden, yaptığı konuşmada etkinliğin önemini vurguladı. Hollanda Türk toplumunun birlik ve beraberliğini güçlendirmek ve genç nesiller için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti. Tekden, “Bu etkinlik, hem Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak hem de şehit Ahmet Benler'i anmak için düzenlenen anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda kalacaktır” dedi.

Turnuvada bir konuşma yapan Büyükelçi Selçuk Ünal'ın, Ahmet Benler’in uğradığı hain saldırıyı hatırlattı ve “Bizler, geçmiş yıllarda olduğu gibi, bugün de Şehit Ahmet Benler’in ismini ve aziz hatırasını yaşatmak için, terörizmin alçaklığını unutturmamak, bu başarılı gencimizi genç nesillerimize örnek göstermek için çalışıyoruz. Bugün UID tarafından tertiplenen bu turnuva, aziz şehidimizi bir kez daha anmak ve bu vesileyle sporun birleştirici gücünü ortaya koymak bakımından büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Büyükelçi konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının “Türkiye Yüzyılı” olacağını açıklamışlardır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, 1923’teki inanç ve kararlılıkla emin adımlarla yol almaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi, önümüzde uzanan aydınlık ve daha büyük başarılarla dolu yolda emin adımlarla, yine hep birlikte yürüyeceğiz. Bu yüzyılımız; ekonomi, enerji, bilim, sanat, kültür, turizm üretim, diplomasi ve savunma sanayii gibi alanlarda Türkiye Yüzyılı olacaktır. 
Türkiye Cumhuriyeti bugün emindir ve emin ellerdedir. Ancak ülkemizi muasır medeniyetler arasındaki haklı yerine ulaştırmak için hepimizin sürekli ve daha çok çalışması şarttır.

Bu yolda, İstiklal Harbimizin Başkumandanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta ve tüm şehitlerimiz olmak üzere, Şehit Ahmet Benler’i ve kendisi gibi hunharca katledilen tüm Dışişleri şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bakanlığımızın kuruluşunun 500., Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünde bugünkü etkinliğiniz, bugünleri idrak etmemizi sağlayan, Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumlarda görev yaparken şehit olan herkes için ayrıca çok anlamlıdır. Onlar, aileleri ve Bakanlığımız ve kurumlarımız adına da kalbi teşekkürlerimi arz ediyorum.

UID olarak imza attığınız bu son derece anlamlı etkinlikte olduğu gibi, Hollanda Türk toplumunun menfaatleri, hak ve hukukunun korunması, birlik ve beraberliğinin güçlendirilmesi ve genç nesillerimiz için gerçekleştirdiğiniz tüm çalışmalar için teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugünkü bu etkinliğin hepimiz için güzel bir anı olarak belleklerimizde kalmasını ve tekrarını temenni ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”  

Tüm geliri Filistinli çocuklara gönderilecek olan turnuvada birinciliği UID Zwolle Şubesi, ikinciliği UID Zaandam şubesi, üçüncülüğü ise UID Deventer şubesi kazandı.

turnuva Nijmegen  03

turnuva Nijmegen 04turnuva Nijmegen  07turnuva Nijmegen 05

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş