Meterologlar Cuma ve cumartesi günleri için vatandaşları uyardı.. Sıcaklıkların aşırı derece artacağı belirtilen uyarılarda, vatandaşların dışarı çıktıklarında dikkatli ve tedbirli davranmaları gerektiği belirtildi.

Weeronline ve KNMI meteorologlarına göre Cuma günü Hollanda genelinde hava aşırı sıcak olacak ve yer yer sıcaklıklar 30 derece civarında seyredecek.

Yapılan açıklamalarda bu gün sabah saatlerinden öğleden sonraya kadar genel olarak bulutlu bir hava olacağı, daha sonra bulutların yerini güneşin bırakacağı belirtildi. 

Bugün öğleden sonra güney kesimlerinde sıcaklıklar 30-31 dereceye kadar çıkacak, kuzey ve orta kesimlerde ise 25-29 derece arasında seyredecek. 

Cumartesi güney bölgeleri daha sıcak
Her iki kurumdan da yapılan açıklamada cumartesi günü ülke genelinde sıcaklıkların artabileceği uyarısında bulunuldu. 

KNMI yarın gün boyunca havanın çoğunlukla güneşli geçeceğini ancak kuzey ve güney bölgeleri arasındaki sıcaklık farklılıklarının büyük olduğunu açıkladı. 

Cumartesi günü sıcaklıklar; kuzeyde kıyı bölgelerinde sıcaklık 20 derece civarında seyrederken, güneydoğuda yer yer 35 dereceye kadar çıkabilecek. 

Hava yağışsız geçecek, rüzgar güneydoğu güneybatıda, kuzey kuzeybatıda hafif ila orta şiddette esecek. Günün ilerleyen saatlerinde rüzgar kuzeydoğuya dönecek ve kıyı kesimlerinde ve IJsselmeer'de (oldukça) kuvvetli esecek.

Şimdiden önlemler alındı
Aşırı sıcaklık nedeniyle Rijkswaterstaat tarafından, özellikle ülkenin güneyindeki yollar için Cuma ve Cumartesi günlerine yönelik ısı protokolü oluşturulduğu aktarıldı. Cuma günü Landgraaf’da başlayacak Pinkpop festivali için ekstra güvenlik önlemleri alındı. 

Pazar günü yağmur bekleniyor
Pazar günü, sıcak ve soğuk hava arasında geçişler yaşanacak. Yer yer yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Ülkenin güney doğusunda sıcaklıklar 25 derece civarında, kuzey ve batı kesimlerinde ise 20 derece civarında seyredecek.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın