Culemborg'da, HDV (Hollanda Diyanet Vakfı) İmam-ı Azam Camii'ne Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan gece saatlerinde bir saldırı gerçekleşti ve caminin camları kırıldı.

Cumartesi gecesi saat 01:00'de gerçekleşen saldırıda, Culemborg'daki HDV'ye bağlı İmam-ı Azam Camii'nin dış camları kırıldı. Polis, caminin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı ve saldırganı yakaladı.

Cami sekreteri Selçuk Demirci, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, hasarı Pazar sabahı camiye geldiklerinde fark ettiklerini belirterek, "Yönetim camiye gitti ve hemen polisi aradık. Ayrıca güvenlik kamerası kayıtlarını kontrol ettik ve bunları polise sunduk." şeklinde ifade kullandı.

Demirci ayrıca, Hollanda'daki camilerin çatı örgütü HDV'nin, İsrail ve Hamas arasındaki savaş nedeniyle güvenliğe daha fazla dikkat edilmesi gerektiği konusunda camiyi daha önce uyarmış olduğunu hatırlattı.

Polis, olayla ilgili olarak West Maas ve Waal belediyesinden 41 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan kişinin polis kaydının bulunduğu ve bilinen bir kişi olduğu belirtilirken, şüphelinin neden böyle bir saldırı gerçekleştirdiği konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Google streetview

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş