Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (LCPS) tarafından yapılan açıklamada, nisan ayından bu yana 24 saatlik bir dilim içinde ilk kez bu kadar çok hastanın hastaneye yatırıldığı belirtildi. Hem LCPS hem de Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) yeni bir yaz dalgası ile karşı karşıya olduğumuz uyarısında bulundu.

LCPS verilerine göre geçtiğimiz 24 saatlik dilim içinde, 11’i yoğun bakım olmak üzere toplam 155 kişi Covid-19 tanısı ile hastaneye yatırıldı. Elde edilen son verilere göre şuanda hastanelerde corona tedavisi gören hasta sayısı 867’ye yükseldi. Bu hastalardan 45’i yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekte. 

LCPS ve RIVM farklı yöntemlerle sayıları belirliyor
LCPS toplam hasta sayılarını belirlerken; covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastalar ile farklı nedenlerle daha önceden hastaneye yatırılmış ve yapılan tetkiklerde korona pozitif olduğu tespit edilmiş hastalar arasında, ayrım yapmıyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) ise bu ayrımı yapıyor ve sadece Covid-19 tanısı konmuş ve testi pozitif sonuç vermiş kişilerin envanterini çıkartıyor.

RIVM rakamları da yeni hasta sayısının arttığını gösteriyor
RIVM Korona enfeksiyonlarında yaz dalgasının zirve yapmaya yaklaştığını, şuana kadar teyit edilen enfeksiyon sayısının artmaya devam ettiğini ancak artışın yavaş ilerlediğini açıkladı.

Enstitünün açıklamasında; son 5 haftadır arka arkaya vaka sayılarının arttığı, son yedi gün içinde de 39 bin 283 kişinin testinin pozitif çıktığı belirtildi. 

RIVM, "Yani enfeksiyon sayısı hala artıyor, ancak artış son iki hafta içinde daha yavaş oldu. Bu; yaz dalgasının zirvesine yaklaştığımızı gösterebilir" şeklinde bir açıklamada bulundu.

En fazla vaka Amsterdam’da
Sadece GGD gibi resmi bir kurumdan alınan test sonuçlarını kayıt altına alan RIVM verilerine göre, Pazartesi sabahı ile Salı sabahı arasındaki 24 saatlik zaman içerisinde 6 bin 664 pozitif sonuçlu test kayda geçti. Bu, neredeyse 8 Nisan'dan bu yana bir günde kayda geçen en yüksek rakam oldu. 

Kayda geçen test sonuçlarına göre; Başkent Amsterdam’da son 24 saat içinde 387 kişi, Den Haag’da 193 kişi, Utrecht'te 168 kişi ve Rotterdam'da 122 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın