Hastanelerde korona nedeniyle tedavi gören kişi sayısında artış olduğu belirtiliyor. Çalıştığı iş yerinden Corona nedeniyle izin almak zorunda kalanların sayısı da artıyor.

Uzmanlara göre yeni bir korona dalgası yaşanıyor. RIVM verilerine göre hastanede tedavi gören kişi sayısı 22’si yoğun bakım olmak üzere toplam 550 kişiye çıktı. 

Yapılan açıklamalarda; teyit edilen korona vakalarının sayısının son birkaç hafta içinde arttığı, bu hafta hastaneye yatırılan hasta sayısının bir önceki haftaya göre yaklaşık yüzde 50 yükseldiği belirtildi.

RIVM tarafından geçen hafta yapılan açıklamada görülen enfeksiyon dalgasının, kısmen Omikron’un alt varyantlarından kaynaklandığı belirtilmişti. Ancak kurum yeni varyantın hastaneye yatış oranlarında artışa neden olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Son yedi gün içinde RIVM’e, 26 bin 462 pozitif sonuçlu test rapor edildiği belirtildi. RIVM'ye göre, enfeksiyon sayısı tüm bölgelerde ve tüm yaş gruplarında arttı. Geçen hafta enstitü 15 bin 526 pozitif test kaydetti. Vatandaşların kendi kendine yaptığı test sonuçları bu sayıya dahil edilmediği için gerçek sayının daha yüksek olduğu düşünülüyor.

Korona nedeniyle işyerinden izin alanların sayısı artıyor
Hastaneye yatış sayılarının yanı sıra korona nedeniyle iş yerinden izin almak zorunda kalan kişilerin sayısında da artış yaşanıyor. 

İş sağlığı hizmetleri ArboNed ve HumanCapitalCare tarafından açıklanan bilgiye göre hastalık nedeniyle işyerinden izin alan kişilerin sayısı korona pandemisi öncesindeki seviyelere geri döndü. 

ArboNed'den şirket doktoru ve tıbbi işler müdürü Jurriaan Penders, "Haziran ayının ilk haftasında daha fazla insan korona nedeniyle hastalandığını bildirdi" açıklaması yaptı.

RIVM tarafından da teyit edilen bu bilgi üzerine Penders “İşyerinde enfeksiyonların önlenmesi konusunda daha dikkatli olmalıyız" uyarısı yaptı. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın