Daha iyi bir toplu iş sözleşmesi talebinde bulunan çöpçüler ve Sivil Kontrol Memurları (boa) bu ayın sonunda greve gidiyor. FNV sendikası Hollanda Belediyeler Birliği'ne (VNG) cevap için verdiği sürenin dolduğunu ve bu nedenle greve gitme kararı alındığını açıkladı. 

Bu ayın sonunda Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg ve Almere  belediyelerinde çalışan çöpçüler ve boa’lar greve gidecek.  FNV önümüzdeki iki hafta içerisinde belirlenen 6 büyük şehrin dışındaki diğer belediyelerin de greve katılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor.

FNV yetkilisi Marieke Manschot, grev nedeniyle çöplerin toplanmama ve sokakların temizlenmemesinin yanı sıra Boa memurlarının da örneğin park cezası yazmayacağını dile getirdi.

FNV sözcüsü Manschot, ilk etapta eylemlerin temizlik hizmetleri ve boa’lar ile sınırlı olacağını çünkü bu mesleklerin en büyük sosyal etkiye sahip olduğunu dile getirdi. Belediye ofislerinde görev alan kamu personelinin şimdilik greve katılmayacak.

Grevin bir günden daha uzun süreceğinin tahmin edildiğini belirten Manschot, buna işçilerin karar vereceğini belirtti. Büyük bir grev hazırlığının içerisinde olunduğunu belirten FNV yetkilisi, bunun yanı sıra 15 Şubat günü de Utrecht’te geniş katılımlı ulusal bir gösteri düzenleneceğini aktardı. 

Hollanda'da belediyelerde toplam 187 bin kişi çalışıyor. Sendika ve VNG yetkilileri geçen yılın sonunda yürütülen  toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ortak bir sonuca ulaşamadı. FNV, çalışanların maaşına yüzde 12’lik bir zam talebinde bulunurken, VNG aralık ayında yaptığı açıklamada yüzde 5’in üzerine çıkmak istemediğini belirtti. Bunun üzerine sendika, VGN’e 11 ocağa kadar süre tanıdı. Görüşmelere ara verildi.

VNG bugün yaptığı bir açıklamada, görüşmelere yeniden başlama taraftarı olduğunu açıkladı ve FNV’nin grev kararının sorunu çözmeyeceğini belirtti. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.