Ebeveynlere ödenen çocuk paralarına 1 Temmuz itibariyle zam yapıldı. Zamlı tarifeden ilk ödeme 1 Ekim tarihinde yapılacak.

Hükümetin belirlediği  ve Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek değişiklikler  arasında özellikle ebeveynleri ilgilendiren bir konu Çocuk Parası’na (Kinderbijslag) yapılacak zam miktarı.  

Her yıl enflasyona göre Ocak ve Temmuz aylarında yeniden hesaplanan Çocuk Parası’na bugünden itibaren yaklaşık 20 euro zam yapılacak.

Hükümet  haziran ayında  sunulan ve “çocuk yardımlarının düzenli olarak artırılması uygulamasına son verilmesi” üzerine hazırlanan yasa tasarısının, yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle geri çekildiğini açıkladı. Buna göre şuanda yürürlükte olan uygulamanın devam edeceği ve 1 Temmuz itibariyle çocuk paralarına zam yapılacağı belirtildi.

Çocuğun yaşına göre yapılacak zam miktarı 
Rijksoverheid sitesinde yer alan bilgiye göre bugün (1 Temmuz 2022) itibariyle Çocuk Parası yaklaşık 20 euro (çocuk başına ve üç aylık dönem için) artacak.

Bu karara göre;  
0 ila 5 yaş arasındaki çocuklar için 249 euro,
6 ila 11 yaş arasındaki çocuklar için 302 euro
12 ila 18 yaş arasındaki çocuklar için 356 euro ödenecek.

Çocuk paraları 3 aylık dönemlerde verildiği için zamlı tarifeden ilk ödeme 1 Ekim'de yapılacak. 1 Temmuz'da ödenen çocuk parası bu nedenle hala eski miktardan olacak.

Temmuz itibariyle yürürlüğe giren “asgari ücret zammı, Enerji vergilerine indirim, Influencer reklamları vd.” gibi diğer uygulamalar için “Hollanda’da 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak değişiklikler” haberine bakabilirsiniz.

Foto: Marisa Howenstine - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın