Rotterdam polisi kayıtlarına göre geçen yıl Polis Biriminin görev alanı içerisinde, 16’sı Rotterdam şehrinde olmak üzere, toplam 26 kişi kasten şiddet uygulanarak öldürüldü.  Bu sayı Rotterdam’ı “Hollanda’nın en kanlı şehri” haline getirdi. Listenin ikinci sırasında 11 cinayetin işlendiği Amsterdam şehri geldi.

Rotterdam Polis Birimi; şehir merkezinin dışında Zuid-Holland bölgesindeki adalardan Drechtsteden’a ve het Waterweg bölgesine kadar olan bölümde görev yapmakta. Bu görev alanı içerisinde geçtiğimiz yıl toplam 26 kişi, bir cinayet veya adam öldürme vakasında hayatını kaybetti. 

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre Rotterdam ve Amsterdam 2021 yılında ulusal cinayet listesinde birinci sırada yer almıştı. Her iki şehirde de 15 kişi kasıtlı olarak öldürüldü. 

CBS verilerine göre 2017 ile 2021 yılları arasında Rotterdam’da bir kişinin cinayet veya adam öldürme vakasına maruz kalarak hayatını kaybetme şansı, Hollanda ortalamasına göre üç kat daha fazlaydı.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Rotterdam bölgesinde ölümle sonuçlanan vakalara bakıldığında en fazla akılda kalan vakanın Wolphaerstbocht’ta yaşandığı görülmekte. Temmuz ayında yaşanan olayda genç bir baba, kendi kızının boğazını keserek öldürdü. 

Bir başka akıllara kazınan olay ise Alblasserdam’da yaşandı. Mayıs ayında bir terapi çiftliğine giren John S. adlı cani, iki kişiyi vurarak öldürdü. 

Son olarak geçtiğimiz ay yaşanan olayda da bir adam Rotterdam-Vreewijk’da büyük ihtimalle çocuklarının gözü önünde bir kadını silahla öldürdü. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.