Hükümetin azot salınımı için inek, domuz ve tavuk sayısında kısıtlamalar getirmesine karşı çıkan çiftçilerin 22 haziranda başlattıkları protesto eylemleri, devam ediyor. 

Bu sabah erken saatlerde bazı otoyollar ve ana yollara saman balyaları yerleştirip ateşe verdi ve çöp yığınları döktü. Bazı otoban giriş ve çıkış noktalarında da çiftçiler tarafından kapatıldığı haberleri gelmekte.

Şuana kadar elde edilen bilgilere göre çiftçilerin eyleminin Utrecht-Zwolle-Hengelo arasındaki üçgen bölgede yoğunlaştığı görülmekte. 

"Bu sefer traktör kullanmıyorlar"

ciftci eylemi 27 07

ANWB'ye göre diğerlerinin yanı sıra A1 otoyolu Bathmen, A12 otoyolu Bunnik, A30 otoyolu Ede, , A35 otoyolu Henngelo ve A50 otoyolu Apeldoorn mevkilerinde tıkanıklıklar yaşanmakta. ANWB "Bu sefer yolda traktör kullanmıyorlar ama yol boyunca duruyorlar." açıklaması yaparken, bu durumun özellikle kavşaklarda gecikmeye neden olacağı uyarısında bulundu.

Rijkswaterstaat, bazı yollarda eylemler nedeniyle tüm yolun kapatıldığını, yola dökülen saman balyaları ve çöplerin temizlenme işleminin öğlene kadar sürebileceğini aktardı. 

Sabah saatlerinde tıkanan veya trafiğin yavaşladığı noktalar:

lastik
Apeldoorn'dan Hengelo'ya giden A1 yolu yoldaki moloz ve gübre nedeniyle kapalı ve yolda trafik sıkışıklığı yaşanıyor.
Apeldoorn-Zuid ve Voorst arasında trafik yavaş ilerliyor. Deventer'den Apeldoorn'a doğru trafikte yaklaşık bir saatlik gecikme yaşanıyor. 
A12 yolunun Bunnik, Maarsbergen ve Veenendaal-West kavşakları ile ' A30'da kavşak dökülen çöplerle kapatılmış durumda.
Zuidwolde'deki N48 ve Harderwijk'teki N303 gibi birkaç anayolda da gecikmeler yaşanmakta
A50'de saman balyaları, araba lastikleri ve diğer atıklar ateşe verildi.
Harderwijk yakınlarındaki A28 boyunca saman balyaları da ateşe verildi. Bu otoyol üzerinde Lankhorst, Staphorst ve 't Harde çöp yığınlarının döküldü. 
Hoogeveen ve Ommen arası ile Harderwijk ve Barneveld arasında da tıkanıklıklar yaşanmakta.

“Blauw, Wit, Rood, Nederland in Nood”
Hükümetin azot salınımı için inek, domuz ve tavuk sayısında kısıtlamalar getirmesine karşı çıkan Hollanda'nın farklı kentlerinden binlerce çiftçi, ilk kez 22 Haziran’da hükümetin tarım ve çevre politikalarını protesto etmek için yüzlerce traktör ve tarım araçlarıyla Gelderland bölgesindeki Stroe köyünde toplanarak büyük bir gösteri düzenlemişti.

Haftalardır hükümetin iklim politikaları kapsamında doğal alanlardaki nitrojen olarak bilinen azot salınımı azaltılma politikalarını protesto eden çiftçiler, 29 haziranda Doğa ve Azot Bakanı van der Wal'ın Hierden'deki evinin önünde gösteri düzenledi.

Temmuz ayı başından bu yana da havaalanları, limanlar, süpermarket zincirlerinin distribütör merkezleri gibi değişik kilit noktalarda eylemlerine devam ediyor.

Çiftçiler geçtiğimiz günlerde de Hollanda’nın bayrağını “Blauw, Wit, Rood, Nederland in Nood” (mavi, beyaz, kırmızı, Hollanda zor durumda) sloganı ile tersten asarak tepkilerini dile getirmişti.

Foto: farklı bölgelerden gelen video görüntüleri

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın