Hollanda’da son yıllarda yaşanan konut darlığı birçok kesimi olumsuz etkiliyor. Çalışan ancak kalabilecek bir ev bulamadığı için akrabasının yanında hatta bazen sokakta kalmak zorunda kalan bu kişilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Ülke genelinde bu şekilde yaşamak zorunda olan kişilerin tam sayısı bilinmiyor 

Amsterdam'ın birçok semtine asılan ve üzerinde "Bazıları evsiz. Kim olduğunu görüyor musun?" yazılı afişlerle, konuya dikkat çekilmeye çalışılıyor.

AT5 web sitesinde yer alan bir haberde bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Regenboog Grubu'na başvuran Gregor adlı kişinin başından geçenler anlatıldı. Annesine bakan ve annesinin ölümünden sonra evsiz kalan Gregor’un Regenboog Grubu sayesinde Onder de Pannen projesine dahil olduğu kaydedildi. Bu sayede 9 metrekarelik bir oda bulabilen Gregor, bazen iş arkadaşlarının “bugün hangi köprü altında kalacaksın?” şeklinde şakalar yaptıklarını belirtiyor. 

Onder de Pannen projesinde geliri olan ve evsiz kalan kişiler, boş bir odası bulunan ev sahipleri ile eşleştirilerek kalabileceği bir yer sağlanıyor.

Regenboog Grubu, 2020 yılında 186 kez yardım talebi aldıklarını, bu yılın ilk beş ayında ise bu sayının 535'e çıktığını belirtiyor.

Regenboog Grubu'ndan Tamara Kuschel AT5’e yaptığı açıklamada, hayatını rayına oturmuş bu kişilerin yaşanan konut krizi nedeniyle kalabileceği bir yer bulamadığını belirtti. Kuschel, “Dolayısıyla bu kişilerin işleri, hobi'leri, bazen çocukları var, ancak konut bulamıyorlar. Bu kişiler genellikle boşanma veya ilişkileri bittiği için artık bir yerleri olmayan veya çok pahalı bir evde yaşayan kişiler ya da serbest çalışanlar oluyor.” dedi.

Regenboog Grubu, Amsterdam’da yaklaşık 3 bin kişinin geliri olduğu halde ev bulamadığını tahmin ediyor. Birçok kişinin kendini evsiz olarak görmediğini ve yardım istemeye alışkın olmadığını belirten Kuschel “gruba başvurular artıyor. İki yıl önce haftada yaklaşık 20 geçici konut talebimiz vardı, şimdi 40 talepte bulunuyoruz." şeklinde açıkladı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş