Meteoroloji Enstitüsü KNMI sabah saatlerinde, Limburg ve Noord-Brabant'ta yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanma riskinin arttığını belirtti. Kurum bu bölgeler için turuncu kod uyarısı yaptı. Ülkenin geri kalanında ise sarı kod geçerli olacak. Sıcaklıklar sıfırın altında seyredecek.

Limburg ve Noord-Brabant'ta yoğun kar yağışı devam ederken, bazı yerlerde 5-10 cm (sulu) kar yağışı bekleniyor. Bu nedenle KNMI, buzlanma riskinin arttığı uyarısında bulundu. Bu bölgeler için geçerli olan turuncu kod en az saat 12.00’ye kadar geçerli olacak.

Diğer bölgelerde ise özellikle öğlen saatlerine kadar yer yer buzlanma riski bulunuyor. KNMI, bu bölgeler için sarı kod uyarısının en erken saat 9:’a kadar geçerli olacağını belirtti.

Gün içerisinde kar veya dolu yağışı beklenmiyor ve yer yer güneşli bir hava hakim olacak. Rüzgar doğu yönünden hafif ve orta şiddette esecek.

KNMI, günün ilerleyen saatlerinde maksimum sıcaklığın 4 derece civarında seyredeceğini, akşam saatlerinde ise bazı bölgede kar yağışı görüleceğini ve bununla birlikte buzlanma riskinin artacağı uyarısında bulundu.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Perfecly - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.