Hollanda’da iki yıldır devam eden büyük çaplı kara para aklama ve uyuşturucu ticareti soruşturmasında bugün 22 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskında 7 kişi gözaltına alındı, çok sayıda laptop, telefon, lüks araçlar ve belgelere el kondu.

Yetkililerce yapılan açıklamaya göre; sabah erken saatlerde Rotterdam ve çevresi ile Amsterdam bölgelerinde gerçekleştirilen baskınlarla ilişkili olarak yurtdışında da baskınlar gerçekleşti. Açıklamaya göre aynı soruşturmanın yurtdışı ayağında Sırbistan ve Lüksemburg’da baskınlar yapıldı.

Baskınlar esnasında Rotterdam, Bergschenhoek, Oostvoorne, Ouderkerk aan den IJssel ve Amsterdam’da yedi kişi göaltına alındı. Nieuwerkerk aan den IJssel’daki bir işyerinden, Bergschenhoek’da bir eve kadar geniş çaplı yapılan operasyonda, Hoogvliet, Den Haag, Valkenburg (Limburg), Montfoort Uithoorn ve Denekamp şehirlerinde çeşitli adreslere baskınlar yapıldı.

Elde edilen bilgilere göre Nieuwerkerk aan den IJssel’daki işyerine yapılan baskında özel gözetleme timi de operasyona katıldı. Bergschenhoek’daki baskında ise aralarında Bentley ve Ferrari 488 Spider tipi lüks araçlarında olduğu birden fazla araç ele geçirildi. 

Baskın yapılan ev ve iş yerlerindeki aramaların tüm gün devam etmesi bekleniyor. Polis operasyonla ilgili daha fazla tutuklama olabileceğini belirtirken, baskınlarda özel harekat timinin yanı sıra tutuklama ekibi ve güvenlik birimlerinin de hazır bulunduğunu aktardı.

Suç örgütüyle ilgili soruşturma, iki yıl önce olası suç faaliyetlerine ilişkin gelen ihbarlar üzerine başladı. Rotterdam polisinin mali denetleme ekibi tarafından başlatılan araştırma sonucunda örgüt hakkında toplanan deliller bugün yapılan gözaltı ve baskınların yapılmasını sağladı.

Gözaltına alınan 7 kişinin sorgusundan sonra hızlı bir şekilde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. Zanlıların avukatı dışında kimseyle görüşmesine izin verilmiyor.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.