Son birkaç gündür sıcaklıkların arttığı Hollanda’da Cuma gününden itibaren sıcaklıklar artmaya devam edecek. Ancak hava daha bunaltıcı hale gelecek ve yerel olarak şiddetli gök gürültülü fırtına olma olasılığı artacak. 

Gelecek haftanın ortasından itibaren hava sıcaklığı düşmeye başlayacak ve yavaş yavaş mevsim normallerine dönecek.

Bu hafta Cuma günü ülkenin hemen hemen genelinde sıcaklıklar 30 dereceye kadar çıkacak. Bununla birlikte nem oranı da yükselecek.

Hafta sonundan itibaren gelecek haftanın ortasına kadar bunaltıcı bir hava olacak. Güney ve doğuda sıcaklık 30 ila 35 derece, Kuzeybatıda ise 25-30 derece arasında seyredecek. Ancak bazı bölgelerde şiddetli gök gürültülü yağışlar görülecek.

Ağustos ayı sonunda ise sıcaklıkların mevsim normallerine yani 22 dereceye kadar düşmesi beklenmekte. Yağmur ve gök gürültülü fırtına olasılığı da artacak. Başka bir değişle Ağustos ayı sıcak ve güneşli bir dönemden sonra, tipik Hollanda yaz havasıyla sona erecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş