Maastricht’te sokak ortasında polisler tarafından yalnız halde bulunarak karakola götürülen ve daha sonra sosyal hizmetler kurumuna teslim edilen çocuğun Türk vatandaşı olmadığı belirtildi.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal,  Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, yerel basına yansıyan olay nedeniyle Büyükelçilik ve Deventer Başkonsolosluğunun derhal Hollanda makamları nezdinde girişimde bulunduğunu ve Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz'in Maastricht polisi ile görüştüğünü belirtti. 

Çocuğun sadece Türkçe konuşabildiğinin fark edilmesi üzerine Türk asıllı polislerle görüştürüldüğünü aktaran Ünal, “Çocuğun polis tarafından yalnız bulunmasından sonra Deventer Başkonsolosluğuna haber verilmemesinden dolayı polise tepkimizi ilettik. Bu durumda bizi aramaları gerekirken Hollanda Sosyal Hizmetlerine bilgi verilmiş. Çocuğun hangi sosyal hizmet merkezinde olduğunu sorduk." dedi.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliğinin, Hollanda Dışişleri Bakanlığı ve emniyet makamları ile görüşmelere devam edildiğini belirten Ünal, Büyükelçiliğin bugün sabah saatlerinde tekrar Hollanda Dışişleri Bakanlığı, ile görüşme yaptığını ve bu görüşmede kendisine çocuğun Türkiye vatandaşı olmadığının aktarıldığını kaydetti.

Ünal, “Tarafımıza, çocuğun hangi uyruklu olduğunun ve nereden geldiğinin halen İçişleri ve Adalet Bakanlığınca araştırıldığı belirtildi." dedi.

Maastricht polisi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocuğun, “Türkiye’den Hollanda’ya geldiğini,  Türkçe konuştuğunu, ebeveynlerinin Türkiye'de olduğunu ve depremde yaralandıklarını” ifade ettiğini aktarmıştı.

Polis çocuğun karakoldaki sohbet sonrasında sosyal hizmetler yetkililerine teslim edildiğini kaydetmişti.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.