Haftanın ilk günü bulutlu, yer yer yağışlı ve güneşli bir güne merhaba dedik. Hafta genelinde bu tabloda çok fazla değişiklik olmayacak. Hafta sonuna doğru yağışlar artacak.

Pazartesi günü sabah saatlerinde kuzey batı yönünden gelen yağışlı hava özellikle kuzey bölgelerinde etkili olacak. Öğleden sonra ülkenin batı ve güney kesimleri yağmurlu bir gün geçirecek, kuzeyde ise güneş daha fazla kendini gösterecek. Gün içinde yağışların kısa süreli ve yer yer sağanak şeklinde seyretmesi bekleniyor. 

Sıcaklıklar 14 ila 16 derece arasında seyredecek. Özellikle yağış olan saatlerde sıcaklıkların yerel olarak 11 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Akşam saatleri iç kesimlerde kuru, kıyı kesimlerinde ise hafif yağışlı geçecek. Sıcaklıklar kıyı kesimlerinde 12 dereceye, iç kesimlerde ise yer yer 7 dereceye kadar düşecek.

Salı günü sabah saatlerinde kıyı kesimlerde öğleden sonra ise iç kesimlerde yağmur etkili olacak. Gün içinde sıcaklıkların 15 ila 17 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor. Yağmur geçişlerinin yaşandığı saatlerde sıcaklıklar 2 ila 3 derece düşecek. Akşam saatlerinde ülke geneli yağışsız olacak. 

Çarşamba günü bulutlu ve güneşli geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerde sıcaklıklar 5-6 dereceye kadar düşecek. Sabah saatlerinde oluşan bulut kümeleri, ilerleyen saatlerde yoğunlaşmaya başlayacak. Çarşamba günü yağış beklenmese de bulutlu havanın etkili olacağı ve sıcaklıkların 16 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü yağışsız bir gün geçecek. Özellikle doğu kesimleri güneşli olacak ancak, ilerleyen saatlerde batı bölgelerinde bulutlanma başlayacak. Genel olarak yağışsız bir gün geçirilecek. Sıcaklıklar kıyı kesimlerde 17 derece, iç kesimlerde ise 19 derece civarında seyredecek.

Cuma gününden itibaren yağışlar tekrar etkili olmaya başlayacak. Her ne kadar Cuma günü yağışsız bir gün olacağı tahmin edilse de Cumartesi günü ülke genelinde yer yer yağışlı geçecek. Cumartesi günü yer yer görülen güneşli hava hafta sonunun ikinci günü yerini yağışlı bir havaya bırakacak. Pazar günü rüzgarın şiddetinin de diğer günlere nazaran artacağı tahmin edilmekte.
 
Foto: Bart Ros - Unsplash

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.