Bugün güneyde hava bulutlu kuzeyde ise bol güneşli geçecek. Hafta sonuna doğru sağanak yağışlar etkili olmaya başlayacak.

Haftanın ikinci iş gününde güney bölgeleri bulutlu ve kuzey bölgeleri bol güneşli bir güne merhaba dedi. Akşam saatlerine doğru güney bölgelerinde yer yer yağmur ihtimali artacak. Hava sıcaklığı hafif ve orta şiddette kuzeybatı rüzgarıyla birlikte 20 ila 23 derece arasında olacak. 

Çarşamba günü güney bölgelerinde yağmur yağma ihtimali yükseliyor. Kuzey bölgelerinde ise kuru ve ara sıra kendini gösteren güneşle birlikte güzel bir sonbahar günü yaşanacak. Öğleden sonra yağmurlu hava yavaş yavaş güneydoğuya doğru hareket edecek ve ağırlıklı olarak Zeeland ve Kuzey Brabant'ta yağmur yağacak.

Öğleden sonra Wadden bölgesinde orta şiddette bir batı rüzgarı etkili olacak, sıcaklık 20 dereceye kadar çıkacak. Sadece Limburg'un güneyinde 16 dereceye kadar düşecek. Gece saatlerinde ülke genelinde sıcaklıklar 10 ila 12 dereceye kadar düşecek.

Perşembe: Güneş, bulutlar ve yağmur 
Perşembe günü ülke genelinde gri bulutların görüleceği, yağışlı bir hava beklenmekte. Yer yer sağanak yağış geçişleri görülecek. Sıcaklıklar eylül ayı ortalaması olan 18 ila 19 derece civarında seyredecek.

Cuma: Sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağış
Sabah saatlerinde ağırlıklı olarak kuzey ve batıda olmak üzere gün içerisinde kademeli olarak ülkenin genelinde sağanak yağış etkili olacak. Sağanak yağışla birlikte fırtına tehlikesi de bulunmakta.

Kıyı şeridinde oldukça kuvvetli kuzeybatı rüzgarı etkili olacak. Wadden bölgesinde rüzgar şiddetinin yer yer saatte 70 kilometreye çıkacağı tahmin edilmekte. Sıcaklıklar 16-17 derece civarında seyredecek.

Hafta sonu: Yağmurlu ve serin
Cumartesi ve Pazar günleri sıcaklıklar 16 ile 17 derece civarında seyredecek. Kuvvetli kuzeybatı rüzgarı serin bir havanın oluşmasına neden olacak. Yer yer bulutların artacağı tahmin edilen hafta sonunda özellikle Pazar günü yağmurun artacağı tahmin edilmekte.

Gelecek hafta: Sıcaklıklar tekrar yavaş yavaş yükselecek
Önümüzdeki hafa sağanak yağışlar yerini bulutlu ve güneşli bir havaya bırakacak. Sıcaklıklar tekrar yavaş yavaş yükselecek ve önümüzdeki haftanın ortasında 17 ila 19 derece arasında seyredecek.

Foto: Bart Ros - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın