Özellikle yılbaşı gecesi birçok araç sahibinin en büyük korkusu aracını alevler içinde kaldığını görmek. AD gazetesi bu konuyu araştırarak Hollanda’da hangi belediyelerde araç sahiplerinin daha dikkatli davranması gerektiğini ortaya çıkarttı.

İtfaiyeden alınan veriler ışığında hazırlanan habere göre özellikle Den Haag’daki araç sahipleri çok dikkatli olmalı. Çünkü bu belediyede geçtiğimiz yıllarda yılbaşı gecesi meydana gelen araç hasarı vakaları en yüksek düzeyde. Küçük belediyeler arasında aynı durum Maasdriel belediyesinde görülüyor.

Son üç yılda elde edilen verilere göre yılbaşı gecesi Den Haag’da her 10 araçtan biri yakılıyor veya atılan havai fişeklerden zarar görüyor. Bunu, tüm araç yangınlarının yüzde 8,5'ini oluşturan Utrecht şehri takip ediyor.

Ülke genelinde yılbaşında meydana gelen araç yangınlarına bakıldığında; Rotterdam ve Amsterdam’da dahil olmak üzere dört büyük şehirdeki yangınların oranı yüzde 26,5 oranında. Başka bir değişle neredeyse her 4 araç yangınından biri Den Haag, Utrecht, Amsterdam veya Rotterdam’da gerçekleşiyor.

Tüm belediyeler arasında Nijmegen, Maastricht, Deventer, Alkmaar ve Leeuwarden gibi büyük şehirler de dahil olmak üzere tek bir yangının bile yaşanmadığı 260 belediye bulunuyor.

Eyaletlere göre durum
Yılbaşı günü ve gecesinde meydana gelen araba yangınları eyaletlere göre incelendiğinde, yangınların nispeten en sık görüldüğü eyalet Güney Hollanda. Yangınların yüzde 25'i bu eyalette meydana geliyor. Güney Hollanda’yı yüzde 15,3 ile Utrecht eyaleti takip ediyor.
Diğer eyaletlerde oran şu şekilde:
Kuzey Brabant yüzde 12,2
Gelderland yüzde 11,1
Kuzey Hollanda yüzde 7,4
Groningen yüzde 6,9
Drenthe yüzde 6,3
Overijssel yüzde 4,8
Limburg yüzde 3,7
Flevoland yüzde 3,2
Friesland yüzde 2,6

Küçük belediyelerde de araç yangını riski var
Nispeten küçük belediyelere bakılacak olursa; Gelderland eyaletinin Maasdriel kenti öne çıkıyor. Burada geçtiğimiz yılbaşı gecesi en az 5 araba yangını meydana geldi. Bu belediyede hurda arabaları ateşe vermek bir gelenek olarak görülüyor. Bu da yılbaşında çıkan araba yangınlarının yüzde 2,6'sını oluşturuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.