Halk Sağlığı Enstitüsü RIVM, boğmaca vakalarının sayısının artmaya devam ettiğini açıkladı. Araştırma Enstitüsü Nİvel ise nisan ayını ilk iki haftasında bir önceki döneme kıyasla daha az sayıda çocuk hasta başvurusu olduğunu açıkladı.

Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı

Nisan ayının ilk iki haftasında, aralarında yaklaşık 50 bebeğin de bulunduğu toplam bin 8 yüzden fazla boğmaca hastası rapor edildi. RIVM, bu kişilerin çoğunun Nisan ayından önce hastalandığını bildiriyor.

RIVM'ye göre rakamlar önceki yıllara ve korona pandemisinden önceki yıllara kıyasla çok yüksek. Bu yıl 15 Nisan'a kadar 276'sı bebek olmak üzere 5 bin 303 kişide boğmaca teşhis edildi.

Boğmacaya yakalanan bebeklerin neredeyse yarısı hastaneye kaldırıldı. Bu yıl 4 bebek ve seksen yaşındaki kişi boğmaca nedeniyle hayatını kaybetti.

0-4 yaş grubunda vaka sayısı düştü
Nivel rakamlarına göre ev doktorları son haftalarda bir önceki döneme kıyasla daha az sayıda küçük çocukta (sıfır ila dört yaş arası) boğmaca vakasına rastladı.

Şubat ayında enfeksiyon sayısı keskin bir artış göstermişti. İki hafta önce Nivel, dört yaşına kadar her 100 bin çocukta 35’inde boğmaca vakası kaydetti. Bu sayı bir sonraki hafta 31'e düştü ve geçen hafta 100 bin küçük çocuk başına 15 vakaya geriledi.

Beş ila 14 yaş grubunda boğmaca vakalarının sayısı geçen hafta biraz artarak 100 bin çocukta 17'ye yükseldi.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.