Bisiklet Hollanda’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Corona döneminde getirilen kısıtlamalar bu alışkanlığın yerine getirilmemesine neden olsa da pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasıyla bisiklet kullanmaya başlayanların sayısında da artış yaşandı.

Geçen yıl bir hafta içerisinde ofisine bisikleti ile gidenlerin sayısı 2 milyondan fazla artış gösterdi. İnsanlar genellikle bisikleti rahatlığı nedeniyle ve sağlık için iyi olduğu için seçiyor.

Bisiklet kullanımı; sadece işe gitmek için değil, aynı zamanda kısa mesafeleri kat etmek için de daha fazla tercih edilmeye başlandı. Altyapı ve Su Yönetimi Bakanlığı'nın Ulusal Yolcu Anketi'ne göre, 7,5 kilometreye kadar olan 10 yolculuktan dördü artık bisikletle yapılıyor.

Bisiklet kullanan her üç kişiden biri işine bisikletle gittiğini belirtirken, bu seçimi yapmasındaki belirleyici etkenlerin başında “iş yerinde iyi bir bisiklet park olması” ve “ev ile iş arasındaki mesafe için işverenin bisiklet ödeneği vermesi” geldiğini belirtiyor.

Hollanda’da geçen yıl korona önlemleri kaldırılmasıyla birlikte hem araba ve toplu taşıma hem de bisiklet trafiğinde artış görüldü. Araba, bisiklet ve toplu taşıma ile yapılan yolculukların sayısı 2021'e kıyasla haftada 7,5 milyondan fazla arttı.

Günümüzde hala evden çalışmaya devam edenler olsa da sayı giderek düşüyor. Geçen yıl vatandaşlar ortalama olarak haftada 1,1 gün evden çalıştı. Bu, 2021'dekinden daha az, ancak yine de korona öncesine göre daha fazla.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.