Hollanda’da başta ticaret, iş hizmetleri ve sağlık sektörü olmak üzere birçok sektörde yaşanan personel eksikliği giderek daha büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) işgücü piyasasındaki darlığın hala çok büyük olduğunu açıkladı.

CBS’in açıkladığı verilere göre Mart ayı sonu itibariyle 437 bin pozisyon açık görülüyor. En fazla personel eksiği çekilen sektörlerin başında 85 açık pozisyonla ticaret geliyor. Bu sektörü 71 bin açık pozisyonla iş hizmetleri ve 67 bin açık pozisyonla sağlık sektörü takip ediyor. Bu üç sektör toplamda tüm açık pozisyonların yarısını oluşturuyor.

CBS baş ekonomisti Peter Hein van Mulligen, ülke genelindeki iş gücü piyasasındaki darlığın hala devam ettiğini belirtirken, “Genel olarak çok sayıda insan ihtiyacı var. İşgücü piyasası soğumuyor, bir dönüşüm söz konusu değil.” ifadesini kullandı.

Yılın ilk çeyreğinde sağlık sektöründe 3 bin yeni boş pozisyon açıldı ve çeyrek sonunda sayı 67 bin kişiye yükseldi. Çeyrek sonunda kültür, rekreasyon ve diğer hizmetlerde sayı 14 bine, ticaret sektöründe ise 85 bine çıktı. 

Ücretli bir işi olmayan, ancak yakın zamanda iş aramış ve kısa vadede işe başlama olasılığı olan “işsizler”in genel sayısına bakıldığında, yılın ilk çeyreğinde işsiz kişi sayısının 2 bin kişi düşerek, 357 bine gerilediği görülmekte. Bu sayı, geçen yılın aynı çeyreğine göre yine yüzde 3,6 olarak kaldı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.