Alphem aan de Rijn belediyesine bağlı Hazerswoude-Rijndijk köyünde ikamet eden 14 yaşındaki Esmee'yi öldürdüğü ve suiistimal ettiği iddiası ile tutukluluğu devam eden Olivier van de G. Cuma günü ilk kez yapılan ön duruşmada, hakim karşısına çıkartıldı.

Telegraaf gazetesinin mahkeme muhabiri Saskia Belleman, Den Haag mahkemesinde başlayan ve halka açık gerçekleştirilen duruşmada, zanlı ve kurbanın ebeveynlerinin hazır bulunduğunu bildirdi. Belleman’ın duruşmadan aktardığı bilgiler şu şekilde:

Savcılığa (OM) göre, jimnastik öğretmeni Olivier van de G. geçen yılın sonunda genç kızı öldürdü ve ardından cansız bedenini iki kez yer değiştirerek en sonunda Leiden’daki parkta bir ağaca doğal olmayan bir şekilde yaslanmış şekilde bıraktı. Zanlı Esme’nin cesedini taşımak için genç kıza ait bisikleti kullandı.

Esmee’nin cesedinin bulunduğu nokta Olivier van de G.’nin evine yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta.

Mahkemede verilen ifadelere göre, Esmee o gün Van de G.'yi ziyaret etti ve o ziyarette ikili arasında bir boğuşma yaşandı. 

Sanığın polise verdiği ifadeye göre; ikili arasında zaman zaman tartışma yaşanıyordu ve Van de G. Esmee’yi sakinleştirmek için bazen ona karşı sert bir tavır sergiliyordu.  

Verdiği ifadede “Esmee bacağını çarpmış olsa sinirlenirdi.” diyen Olivier van de G., olay günüde bir “boğuşm” yaşandığını, Esmee’yi sıkıca kavradığını ancak bir müddet sonra genç kızın hareketsiz olduğunu fark ettiğini ifade etti. Başka değişle Olivier van de G.’ye göre Esmee o boğuşma sırasında kazayla öldü.  Ancak yapılan adli tıp muayenesinde genç kızın boğulmuş olduğu belirlendi. 

Polis kayıtlarına göre Olivier van de G. ancak 25 Şubat'taki altıncı sorgusu sırasında olanları itiraf etti. Van de G. ifadesinde aralarında "dostaneden de öte bir ilişki" olduğunu söyledi.

Savcılık Polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını, DNA testi sonucunun beklendiğini ve tanıkların henüz dinlenmediğini söyledi. Savcı ayrıca Olivier van de G.'nin zihinsel yeteneklerini araştırmak üzere Pieter Baan Merkezinde muayene edilmesini muayenenin bir nöropsikolog tarafından yapılmasını talep etti.

Van de G.’nin Avukatı Job Knoester müvekkilinin bu tarz bir muayene için işbirliği yapmaya istekli olduğunu, bunu hem Esmee'nin ailesi için hem de kendisi ve kendi ailesi için istediğini belirtti. Knoester, müvekkilinin ayrıca neden bölyle bir şey yaşandığını bilmek istediğini aktardı.

Savcılık, van de G.’nin cinayet veya adam öldürme ve zina suçlarından yargılanmasını istiyor. Avukat Knoester’a göre olayda bir kasıt bulunmuyor, ancak müvekkili adam öldürme iddiası ile yargılanmalı. 

Esme cinayeti davasında hakim mahkemenin 24 haziran’da ikinci bir duruşma için tekrar toplanmasına karar verdi.

Esmee cinayetinin detayları


30 Aralık 2021 gecesi Leiden'e yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki bir köy olan Hazerswoude-Rijndijk’ta ikamet eden 14 yaşındaki Esmee hakkında kayıp ihbarı yapıldı. 

Esmee’nin cesedi, 31 aralık 2021 günü Leiden Melchior Treublaan'daki bir oyun parkında, bir grup sporcu tarafından bulundu. 

Esmee en son 30 aralık günü saat 16:00 civarında Leiden'deki Vijf Meiplein'de görüldü. Genç kıza ait bisiklet ise birkaç gün sonra şehrin diğer ucundaki Van Riebeeckhof'ta bulundu. 

Polis 2 Ocak 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, genç kızın öldürülmesi ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Aynı gün 32 yaşındaki jimnastik hocası Olivier van de G. gözaltına alındı.  

Şüpheli ve Esmee birbirlerini tanıyordu
Savcılık açıklamasına göre Olivier van der G. ve Esmee bir yıldan fazla süredir birbirini tanıyordu. Genç kızın gittiği spor okulunda jimnastik öğretmeni olarak çalışan van der G. aynı zamanda kişisel antrenörlüğünü de yapıyordu. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın