Salı akşamı NPO1'de yayınlanan Opsporing Verzocht adlı programda Esmee cinayeti ile ilgili bilgiler verilerek, görgü tanıklarının arandığı belirtildi. 

Polis özellikle halen bulunamayan Esmee’ye ait bisiklet ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Geçtiğimiz hafta Perşembe gecesi kayıp olarak bildirilen ve tüm aramalara rağmen bulunamayan 14 yaşındaki, Hazerswoude-Rijndijk’da ikamet eden Esmee’nin cansız bedeni, Cuma sabahı Leiden  Melchior Treublaan'daki bir oyun parkında, aynı parkta spor yapan bir grup tarafından bulunmuştu. 

Yılbaşı günü cinayet ile ilgili olduğu belirtilen 32 yaşındaki bir adam gözaltına alındı. Bu hafta basına açıklama yapan bazı kaynaklara göre; gözaltına alınan O. van de G. Leiden'de jimnastik antrenörü ve fitness antrenörü olarak tanınan bir kişi. Aynı zamanda Esmee’nin gittiği jimnastik okulunda da ders veriyor.

Opsporing Verzocht’da açıklananlar
Polis tarafından dün akşam yayınlanan Opsporing Verzocht programında açıklanan bilgiye göre Esmee en son Perşembe günü öğleden sonra Leiden het Vijf Meiplein civarında görüldü. 

Bu bilgiye dayanarak görgü tanıklarının arandığını belirten polis, Vijf Meiplein ve Melchior Treublaan'daki oyun parkı arasında kalan ve genç kızın geçebileceği olası rotalardan biri olan bu bölgede, Esmee ile konuşan veya genç kızı gören herkesi polisle irtibata geçmeye çağırdı.

Polis; Vijf Meiplein ile oyun parkı arasındaki bölgede yaşayan ve elinde kamera görüntüleri bulunan tüm Leiden sakinlerinin, özel bir şey çekilmediğini düşünse bile, bu görüntüleri saklamaları ve polise haber vermeleri çağrısı yaptı. 

Açıklamada; aynı durumun Melchior Treublaan'daki parkın yakınında yaşayan ve bir şey görmüş olabilecek bölge sakinleri için de geçerli olduğu vurgulandı.

Esmee’nin bisikleti hala bulunamadı
Ölen genç kızın bisikletinin de henüz bulunamadığını belirten polis yetkilileri, aranan bisikletin modeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamaya göre Esme; Cortina marka, siyah renkli, elektrikli bir bisiklet kullanıyordu. Bisikletin ön tarafında kahverengi bir bisiklet sepeti ve selenin altında siyah bir bisiklet zinciri asılı duruyordu.

Programda özellikle böyle bir bisikletle karşılaşan kişilerin bisiklete dokunmadan derhal polisi araması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Aranan bisiklete ait görseller

Bisikletin modeli:


Bisikletin üzerindeki sepet:


Bisikletin zinciri:

Bisikletin üzerindeki marka etiketi:

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU