Noord Brabant Bölgesi, Endhoven yakınlarında bulunan Veldhoven belediyesi Kruisstraat adresinde bulunan bir binada, gece saatlerinde yangın çıktı. Yangın çıkan binada daha önce tartışmalara konu olan Islamplanning Vakfı’nın da yer alması dikkat çekti.

Saat 02:30 sıralarında çıkan yangın yaklaşık bir saat içerisinde söndürüldü. Yangının çıktığı anda binada kimsenin bulunmadığı belirtildi.

Polis yangınla ilgili henüz kimsenin yakalanmadığını ancak olayla ilgili kundaklama şüphesinin bulunduğunu açıkladı. Kundaklama ile ilgili bir açıklama yapmayan itfaiye binanın hasar gördüğünü ancak tamamen yanmadığını açıkladı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre binanın içinde ve yakınında pencereleri kırmak için kullanılmış olabileceği düşünülen kaldırım taşları bulunuyor.

Islamplanning Vakfı, Haziran ayından bu yana Kruisstraat'taki binada bulunuyor. Vakfın bu adrese gelmesinden sonra oldukça yoğun bir şekilde eleştirilere maruz kaldığı biliniyor. Vakfın bu adrese gelmemesi için başlatılan imza kampanyasında da 1600 imza toplanmıştı.

Kamu yayıncısı Omroep Brabant'a göre, Islamplanning Vakfı daha önce Eindhoven'da çocuklara yönelik yaptığı etkinliğe katılan bazı vaizler nedeniyle de yoğun olarak eleştirilmişti.

Vakıf, 2019 yılında tartışmalı Selefi vaiz Muhammed Riani’ye verdirdiği dersler nedeniyle de haberlere konu olmuştu. Muhammed Riani küçük çocuklara verilen dersler sırasında bedensel cezayı savunduğu için tartışmalara konu olmuştu.

Foto: @Funda

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın