Zwolle'deki Isala Hastanesi'nde yatan bazı kalp hastalarının, kendi doktorlarının haberi olmadan halen deney aşamasında olan bir ilacın araştırmasına katıldığı ortaya çıktı. Hastaları bu araştırmaya dahil eden iki kardiyolog hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.

Cumhuriyet Savcılığı Haziran ayında, iki hastane kardiyoloğunun hakkında dolandırıcılık iddialarıyla ilgili olarak bir soruşturma başlattı. Hastane dışından bir bilim kurulu tarafından yürütülen araştırmada ise sözü edilen kardiyologların, hastanede yatan bazı hastaları, yeni bir kan sulandırıcı ilaçla ilgili çalışmaya dahil ettiği ortaya çıktı.

İsala hastanesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, hakkında soruşturma başlatılan doktorların çalışmalarını araştırmak için oluşturulan bağımsız bilim kurulunun, iki kardiyoloğa yönelik cezai soruşturmadan ayrı yeni bulgular elde ettiği belirtildi.

Açıklamada; kardiyologların bir çeşit kan sulandırıcı olan ‘rivaroksaban’ adlı ilaç ile ilgili bir çalışma yürüttüğü belirtildi. Ortaya çıkan bilgilere göre; deneysel nitelikteki bu çalışmada hastalara, bu kişilerden birinci dereceden sorumlu doktorlara danışılmadan, sözü edilen ilaç verildi.

Çalışmalar askıya alındı
Isala yönetimi ilaç verilen hastaların doktorlarına konu ile ilgili bilgi verildiğini ve durumun değerlendirilmesinin ardından hastaların hala ilaca ihtiyacı olup olmadığına karar verileceğini açıkladı.

Hastane, ortaya çıkan bilgiler ışığında çalışmaların askıya alındığını ve bu kararın uzatıldığını belirtti. Yeni bir kardiyoloji çalışmasının başlatılmadığını açıklayan Isala, halen devam eden diğer çalışmalara da yeni hastaların dahil edilmediğini kaydetti.

Foto: Isala Hastanesi

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.