Nieuwgein ve Utrecht’te yerleşkeleri bulunan St. Antonius Hastanesi, personel sıkıntısını hasta yakınlarının yardımıyla çözmeye hazırlanıyor. 

RTV Utrecht haber sitesinde yer alan habere göre, St. Antonius Hastanesi Utrecht ve Nieuwgein ‘da bulunan iki bölümünde yatan hastalar için hasta yakınlarından yardım istedi. Deneme amacıyla başlatılan ‘refakatçı’ sistemi için yapılan çağrıda, hasta yakınlarının gönüllülük temelinde başvuru yapabileceği ve hastalarının günlük bakımlarına yardımcı olabilecekleri belirtildi.

Duyuruda projeye gönüllülük bazında dahil olacak refakatçilerin, hastalarının çarşafını veya kataterini değiştirmek, varis çorabı giydirmek veya hastayı banyo yaptırmak gibi günlük bakım konusunda yardımcı olabileceği belirtildi.

Yaşlanan nüfus nedeniyle sağlık hizmetlerine olan talebin artacağı yönünde bir gelişme yaşanacağını belirten hastane, bu nedenle uzun vadede bir çözüm bulmak, personelin iş yükünü hafifletmek için şimdiden yatırım yapmak istediğini belirtiyor. Bunun yanı sıra özellikle hasta yakınlarından sürekli olarak yardım edebileceklerine dair talep alındığını belirten hastane yetkilileri, bu talepleri de değerlendirmek istediklerini ifade ediyor.

Hastane bünyesinde oluşturulan bir çalışma grubu, refakatçi sisteminin yanı sıra hastaların kendi bilgilerini (örneğin alerji gibi) girebileceği bir uygulama kullanmayı planlıyor. Bu sayede hemşirelerin yükünün büyük ölçüde azalacağı öngörülüyor.

Proje Bu yıl sonbaharda ilk etapta Nieuwegein'deki Üroloji ve Utrecht'teki Onkoloji bölümlerinde başlatılacak. Refakatçi sisteminden olumlu sonuç alınması halinde diğer hastanelerde de kullanılmaya başlanabileceği belirtiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş