Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA tarafından bugün yapılan açıklamada; kuş gribi salgını nedeniyle Hierden'deki (Gelderland) bir ördek çiftliğinde bulunan 7 bine yakın ördeğin itlaf edildiği belirtildi.

NVWA tespit edilen virüsün yüksek derecede bulaşıcı özelliğe sahip kuş gribi virüsü olduğundan şüphelenildiği belirtildi.

NVWA açıklamasında Hierden'deki kümes hayvanı çiftliğinin çevresindeki 1 kilometre yarıçaptaki alanda 3 çiftlik daha bulunduğu belirtildi. 

NVWA açıklamasında, bu çiftliğe  yakın mesafede bulunan 3 çiftliğin günlük olarak kontrole alındığı ve ilk belirlemelere göre kuş gribine rastlanmadığı belirtildi.

Çiftliğin çevresinde 3 kilometre yarıçaptaki alanda başka çiftlik bulunmuyor.  Çiftliğin çevresinde 10 kilometre yarıçaptaki alanda ise 21 kümes hayvanı çiftliği bulunuyor. Tüm bölgede hayvan taşımacılığı geçici olarak durduruldu.

Aynı çiftlikte şubat ayında da kuş gribine rastlanmış ve çiftlikteki 15 bin ördek itlaf edilmişti.

Hollanda’da yüksek riskli kuşların bulunduğu bölgelere ziyaret yasağı gibi ulusal önlemler halen geçerliliğini koruyor. Vatandaşların zorunlu olmadıkça riskli kuşların yaşam alanlarını ziyaret etmesine izin verilmiyor. 

Kümes kuşlarına benzer kuşlar, su kuşları ve uçamayan kuşlar, gribi bulaştırma riski büyük olan hayvanlar “risk grubu kuşları” olarak görülüyor.  

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın