Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA tarafından bugün yapılan açıklamada; kuş gribi salgını nedeniyle Zeewolde (Flevoland) ve Hierden'deki (Gelderland) çiftliklerde bulunan 30 bin hayvanın daha itlaf edildiği belirtildi.

Hierden
NVWA açıklamasında Hierden'deki (Gelderland) kümes hayvanı çiftliğinde bulunan 15 bin ördeğin itlaf edildiği, çiftliğin çevresinde 1 kilometrelik alanda 3 çiftlik daha bulunduğu belirtildi. 

Diğer çiftliklerde yapılan araştırmada kuş gribine rastlanmadı. 

Çiftliğin çevresinde 10 kilometrelik bir yarıçap içinde 21 kümes hayvanı çiftliğinin bulunduğu belirtilen açıklamada, tüm bölgede hayvan taşımacılığının geçici olarak durdurulduğu kaydedildi.

Zeewolde
Zeewolde’deki (Flevoland) kümes hayvanı çiftliğinde de tehlikeli kuş gribine rastlandığı ve çiftlikte bulunan 15 bin tavuğun itlaf edildiği belirtildi. 

Açıklamada; çiftliğin çevresinde 3 kilometrelik alanda sadece 1 çiftlik bulunduğu, hayvan taşımacılığının geçici olarak durdurulduğu 10 kilometrelik alanda ise 17 çiftliğin yer aldığı belirtildi. 

Geçtiğimiz hafta (24 Ocak 2022) Grootschermer şehrindeki bir çiftlikteki 170 bin, Willemstad şehrindeki çiftlikte 46 bin olmak üzere 200 binden fazla kümes hayvanı kuş gribi sebebiyle itlaf edilmişti.

Bu hafta başında yapılan açıklamada da Gelderland bölgesinde 168 bin tavuk ve Flevoland bölgesinde 9700 ördeğin kuş gribi nedeniyle itlaf edildiği belirtilmişti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın