Reimerswaal  Belediye Meclisi, Toplumcu Reform Partisi’nin (SGP) sunduğu, köpeğinin dışkısını sokakta bırakanları tespit edebilmek için DNA veri tabanı oluşturulması ile ilgili önergeyi kabul etti.

SGP’ye göre kamusal alanlardaki köpek dışkısı, 22 binin üzerinde nüfusu olan Reimerswaal sakinleri için en büyük sıkıntılardan biri. Meclis Üyesi Rien Sinke, önerge hakkında yaptığı açıklamada  "Köpeklerden nefret etmiyorum. Sadece köpek dışkısının yarattığı sıkıntıyla mücadele etmek istiyorum." şeklinde konuştu. 

Parti ayrıca tüm köpek sahiplerinin 75 ila 100 euro olan DNA kaydı maliyetini ödemesi gerektiğini, kayıtsız köpekler için de 150 euro civarında para cezası kesilmesi gerektiğini savunuyor. 

Muhalefet partileri bu kararı, "tüm belediyeyi utandıran kötü, modası geçmiş bir 1 Nisan şakası" olarak nitelendirdi. Ayrıca veri tabanı maliyetinin yüksek olduğunu belirten muhalefet partileri, köpek sahiplerine verilecek para cezalarının sistemin giderlerini karşılayamayacağı görüşünde.

DNA Veri Tabanı 
Kabul edilen önergeye göre, Reimerswaal sakinleri ve köpeklerinin DNA verileri bir veri tabanında toplanacak. Sokakların kontrolünden sorumlu olan BOA memurları sokaklarda bırakılan köpek dışkılarından örnekler alacak ve veri tabanı üzerinden hayvanın sahibine ulaşacak. Bu sayede köpek sahibine, gerekli temizliği yapmadığı için para cezası kesilebilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş