Bugün Dordrecht mahkemesinde, 5 kızına tecavüz eden, altıncı kızına ve torununa cinsel tacizde bulunan, aynı zamanda bir oğlunu da taciz eden babanın duruşması görüldü.

Şok edici tecavüz vakası duruşmasının yargıcı, 62 yaşındaki sanık Teunis van de M.'nin yargılandığı davada "şok edici ve ağır suistimal" ifadelerini kullandı ve "çocuklar ömür boyu bu yarayla yaşayacak" dedi.

Mahkemede ortaya çıkan davanın ayrıntıları ise şu şekilde:

Sanık Van de M. ilk olarak 1989 yılında bu iğrençliklerine başladı. En büyük kızına önce misafir odasında sarkıntılık eden baba, daha sonra kitap okuma bahanesiyle yatağına götürdüğü kızına tecavüz etti.

Van de M. aradan geçen 30 yıl boyunca diğer kızlarına da aynı yöntemi uygulayarak tecavüz etti.

Dava hakkında daha önce açıklama yapan savcı mütemadiyen uygulanan tecavüzler hakkında "Sanık; biri çok büyürse, küçük olanla devam etti" şeklinde ifade kullanmıştı.

İlk tecavüz mağduru olan büyük kız geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ailenin bağlı bulunduğu kilisedeki rahibe olanları anlattı. Bunun üzerine harekete geçen rahip, tüm kızlar adına polise suç duyurusunda bulundu.

Savcıya göre ailenin 8 erkek çocuğundan bir tanesi 2012 yılında o dönemki patronuna, babasının kardeşlerine bir şey yaptığından şüphelendiğini söyledi. Bu kişinin  anneyle görüştüğü, annenin de kızlarla konuştuğu, ancak kızlardan hiçbirinin "evet, oldu" şeklinde ifade kullanmadığı ortaya çıktı.

Karar: 5 yıl hapis ve şartlı TBS

Savcının, 8 yıl hapis ve zorunlu tıbbi rehabilitasyon süreci (tbs) istemine karşılık, hakim bu tür davalarda verilen en yüksek ceza olan, 5 yıl hapis cezası verdi. Bunun yanısıra psikolog ve psikiyatrların tavsiyesini dikkate alan hakim Van de M. için şartlı tbs cezasını onadı.

Hakim verilen cezaya yönelik "Böyle bir ceza; mağdurlara karşı gerçeğin hakkını vermese de, sanığa zorunlu tbs uygulanması için yetersizdir." ifadesini kullandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU