Yaklaşık bir hata önce gerçekleşen İstanbul, Beyoğlu semti İstiklal caddesindeki terör saldırısının etkileri halen devam ediyor. Olayla ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ederken, Hollanda’da da belediyeler destek ve taziye mesajlarına devam ediyor.

Başta Denk partisi olmak üzere, diğer bazı partiler aracılığıyla hem destek vermek hem de taziyede bulunmak amacıyla belediye binalarına Türk bayrakları çekilerek yarıya indiriliyor.

Denk Partisi tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada; “Denk Hollanda’da ilkleri başarmanın yolunda emin adımlarla ilerlemekte. Denk Partisi Hollanda’da temsil ettiği toplum kesimlerinin hassasiyetini en iyi şekilde temsil edebilmenin sorumluluğunun farkında ve ona göre hareket etmekte. Bu sebepten Hollanda genelinde yerel yöneticiler, Denk Partisinin isteği üzerine, Türkiye’de gerçekleşen terör vahşetinden dolayı Türk toplumu ile dayanışma içerisinde olduklarını çeşitli vesilelerle göstermeye çalıştılar.” ifadesi yer aldı. 

Schiedam belediye binası kırmızıya boyandı
Hollanda’nın dört bir tarafında belediyeler, DENK Partisi Meclis Üyelerinin talebi üzerine, göndere Türk bayrağı çekip yarıya indirdi. Rotterdam, Arnhem, Zaandam,Bergen op Zoom, Deventer ve Utrecht belediyeleri Türk bayrağı asarak yarıya indirdi. 

Schiedam Belediye Başkanı Cor Lamers, İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin bir destek mesajı yayınladı. Denk Schiedam Belediye Meclis Üyesi Cemil Kahramanoğlu’nun girişimiyle belediye binası perşembe akşamı kırmızı-beyaz renklere büründü. 

Denk Partili Schiedam Belediye Encümen Azası Doğukan Ergin ise sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul’un kalbinde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara acil şifa diledi. 

Amersfoort belediye başkanından 3 camiye taziye ziyareti
Amersfoort Belediye Başkanı Lucas Bolsius’un DENK Amersfoort Belediye Meclis Üyesi Tahsin Bülbül’ün istemi üzerine, bugün şehirdeki 3 Türk camiye taziye ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

Belediyelerin taziye ve destek mesajları
Eindhoven belediyesi sosyal medya platformu Facebook üzerinden taziye mesajı yayınladı. Mesajda “Geçen Pazar günü İstanbul'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı bir saldırı gerçekleşti. Bu saldırı Türk asıllı kardeşlerimiz de dahil olmak üzere birçok kişiyi şok etmiştir.
Kurbanlara, yakınlarına ve bu saldırıdan etkilenen herkese desteğimizi sunmak için bugün belediye binası önünde Türk bayrağı yarıya indirildi” şeklinde ifade yer aldı.

Senioren Partisi Maastricht Belediye Encümeni Halil Mermi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Miriam Elfassih aracılığıyla gerçekleştirilen dayanışma etkinliğini paylaştı. Mermi Belediye Başkanı Annemarie Penn-te Strake’ye de bu anlamlı davranışı için teşekkür etti.

Dortrecht DENK Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Safrantı Belediye Başkanı Wouter Kolff’un patlamadan hemen sonra yaptığı taziye ve destek mesajını ile belediyeye Türk bayrağı asmak için öneri sunulduğunu aktardı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Schiedam Belediyesi

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.