Belediyelerin önerisine göre yeni bir pasaport veya ehliyet başvurusunda bulunan kişi, eski kimlik belgesinde bulunan vesikalık fotoğraftaki kişiyle aynı kişi olup olmadığını kontrol eden bir tarayıcının önünde durması gerekecek.

Sistem şu şekilde çalışacak: Önce başvuru yapan kişinin elindeki kimlik, bir tarayıcıdan geçirilerek gerçekliği kontrol edilecek. Daha sonra yüz tarama cihazıyla, başvuru yapan kişinin gerçekten kendisi olup olmadığına bakılacak.

Yüz taraması, özel kişisel veriler kapsamında yer alıyor ve kurumların bu verilerle çok dikkatli bir şekilde ilgilenmesi gerekiyor. Bu anlamda belediyelerin yüz tarama cihazı kullanma planının gizlilik mevzuatına aykırı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Şu anda yüz tarama sistemleri özellikle havalimanlarında bulunmakta ve gelen yolcuların kontrol edilmesi için kullanılmakta.

Elde edilen bilgiye göre yüz tarama cihazını kullanmayı isteyen belediyeler arasında Almere ve Utrechtse Heuvelrug belediyeleri geliyor.

Utrechtse Heuvelrug belediyesinin bir sözcüsü, belediyelerin bu sistemi ne zaman uygulaya koyacağının bilinmediğini önce testlerin yapılması gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı bu sistemin belediyelerin kendi sorumluluklarında olduğunu belirterek, yüz tarama sistemini kullanmak istemeleri halinde bunun "kendi inisiyatiflerinde ve kendi sorumlulukları altında olduğunu” belirtti. Bakanlık uygulamanın gizlilik mevzuatına uygun olup olmadığını test etmek için bir risk analizi yapmaları gerektiğini belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

ETA EuroTürkassist, gurbetçilerimize sıla yolunda yol yardım hizmeti vermeye devam ediyor ETA EuroTürkassist, gurbetçilerimize sıla yolunda yol yardım hizmeti vermeye devam ediyor

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.