Hollanda’da önümüzdeki yıl belediyelerin alacağı harç ve vergi oranlarının artacağı belirtildi. 2024 yılında hanelerin ödeyeceği kanalizasyon ücreti(rioolheffing), park vergisi veya köpek vergisi gibi kalemlerde aylık ortalama 51 euro daha fazla ödeyecek. Bir hanenin yıllık masrafı ortalama 938 euro artacak.

Ev Sahipleri Derneği (VEH) belediyeler arasında belirlenen harç ve vergi değerlerinde önemli farklılıklar olduğunu belirtiyor. Ancak yapılan ilk analize göre atık vergisi (afvalstoffenheffing ) ortalama 20 euro (yüzde 6 ) ile en çok artan vergi olurken, Taşınmaz mal vergisi (ozb) ortalama 19 euro artacak. Kanalizasyon vergisi ise ortalama yüzde 4,5 oranında (Yaklaşık 10 euro) zamlanacak.

VEH hesaplamasına göre kanalizasyon ücreti en fazla Gouda’da (530 Euro) en az ise Koggenland belediyesinde (102 Euro) artacak.

Bu yıl evsel atıkların toplanması ve işlenmesi için haneler ortalama 344 euro ödemek zorunda kaldı. VEH burada da belediyeler arasında farklılıklar olduğunu ancak en fazla vergi miktarının 533 euro ile   Rijswijk'te, en düşük vergi miktarının ise 151 euro ile Nederweert'te olacağını açıkladı.

Henüz tüm belediyeler 2024 yılı için uygulanacak harç ve vergi oranlarını açıklamadı. Belediyelerin önümüzdeki yıl Şubat ayında açıklama yapması beklenmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.