Polis Çarşamba günü, Kuzey Brabant bölgesi, Eersel belediyesine bağlı Duizel köyünde ikamet eden 52 yaşındaki bir adamı gözaltına aldı.

Polis web sitesinde gözaltı ile ilgili yapılan açıklamada, adamın sosyal medya üzerinden Başbakan Mark Rutte'yi tehdit ettiği ve Başbakan’ın adam hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından harekete geçen Savcılık ve polisin Duizel köyünde ikamet eden adama ulaştığı belirtildi. 

Açıklamada “Adamın, Ekim ayında sosyal medya üzerinden defalarca başbakanı ölümle tehdit ettiğinden ve açıklamalarının oldukça kışkırtıcı bir karaktere sahip olduğundan şüpheleniyoruz.” İfadesine yer verildi. 

Sosyal medya üzerinden yapılan bu tür tehditlerin gerçekleşme olasılığının göz ardı edilemeyeceği belirtilen açıklamada, yapılan tehditlerin, tehdit edilen kişinin güvenlik duygusu üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğuna da vurgu yapıldı.

Gözaltındaki adamın ne zaman sorgu hakiminin karşısına çıkartılacağı henüz belli değil.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU