Bugün astronomik baharın başlangıcı olarak kabul edilmekte. Birçok insan için bugün beklenilen güzel bir gün olsa da bazı insanlar için işkenceye dönebiliyor. Uzmanlar önümüzdeki günlerde polen seviyelerinin hızlı bir şekilde artacağını ve özellikle halk arasında saman nezlesi veya bahar nezlesi olarak bilinen alerjik durumları yaşayanlar için dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Doğa, yılın bu dönemi için normal olandan birkaç hafta erkenden bahar mevsimine geçiş yaptığı için polenler de daha erken tarihlerde havada uçuşmaya başlıyor.

Meteorolog Jordi Huirne'ye göre Salı'dan Perşembe'ye kadar gerçek bir polen zirvesi bile yaşanabilir.  Bunun başlıca nedeni özellikle huş ağacı gibi bazı ağaçların çoktan çiçek açmış olması.
 
Huirne, Perşembe gününden itibaren ve hafta sonu boyunca yağmur ve rüzgarın başlayacağını, bunun da havanın yeniden büyük ölçüde temizlenmesini sağlayacağını belirtiyor. 
©Sonhaber.eu

HDV Camilerinde Geleneksel Kermes coşkusu devam ediyor HDV Camilerinde Geleneksel Kermes coşkusu devam ediyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.