ING'nin banka müşterileri tarafından enerji şirketlerine yapılan işlem verileri ve ödemeler analizinden ortaya çıkan bilgiye göre, aylık ortalama giderler düşmeye başladı. 

Bu yılki düşüşün nedenleri arasında enerji fiyatları ve teslimat tarifelerinin düşmesi, ayrıca hükümetin sağladığı tavan fiyat uygulaması bulunuyor. 

Artan enerji vergileri, kaldırılan geçici KDV indirimi ve enerji ağ operatörlerinin uyguladığı zam nedeniyle, aylık avans tutarı düşmesine rağmen bu durum tüm hanelerde aylık enerji giderlerinin aynı ölçüde azaldığı anlamına gelmiyor.

ING’nin analizine göre hanelerin dörtte biri, Aralık ayına göre Mayıs ayında enerji sağlayıcılarına ortalama olarak ayda 115 euro daha az ödedi. Hanelerin dörtte biri hemen hemen aynı miktarda ödeme yaparken üçte biri ise Aralık ayına oranla Mayıs’ta 65 euro daha fazla ödeme yaptı.

ING ekonomisti Marten van Garderen'e göre, daha fazla ödeme yapmak zorunda kalan grup daha çok aylık tutarları düşük olduğu için düzenleme yapılanlar veya ucuz çok yıllık sabit enerji sözleşmesi sona eren ve şimdi çok daha pahalı değişken bir enerji sözleşmesine sahip olan hane gruplarından oluşuyor.

ING'nin beklentisi, taksit tutarlarındaki düşüşünün önümüzdeki dönemde devam edeceği yönünde. Marten van Garderen, bu durumun tüketicilerin satın alma gücü ve harcamalarını artıracağını belirtiyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.