Hollanda’da bir kilisede yapılan sergide, ayaklar altına alınan üzerinde Allah lafzının bulunduğu sözde sanat eserinin sahibi gelen tepkilerden sonra özür diledi.

Alkmaar kentindeki büyük kilisede 9 Temmuz ile 4 Eylül arasında Nieuwe Licht sanat sergisinin ikincisi düzenlendi. 

Burada yapılan sergide, sanatçı Nynko Koster’in üzerinde Allah lafzı bulunan, yürülebilir ve oturulabilir yumuşak köpük ve kauçuktan yapılmış ters tonoz eseri sergilendi. 

Hollanda’da yaşayan Müslümanlar, eserin kilisedeki sergide çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine tepki gösterdi.

Schermafbeelding 2022-09-05 om 19.17.46

Denk Partisi yaptığı basın açıklamasında, DENK Milletvekili Stephan van Baarle Alkmaar’da düzenlenen sergide ayaklar altına alınan Allah lafzı hakkında yetkililerden açıklama yapmasını istedi.

DENK Milletvekili Stephan van Baarle Alkmaar Kilisesinde düzenlenen ‘Common Ground’ (Ortak Payda) adlı sergide ayaklar altına alınan Allah lafzı hakkında sergi yetkililerini hesap vermeye davet etti. 

İnternet ortamında Alkmaar’daki bir sergide yere yerleştirilmiş Allah lafzı üzerine insanların ayakkabılarıyla bastıklarının görüntüleri dolaşmaktadır. Birçok insan kutsal sayılan dini sembollerin bu şekilde yere serilmesini hakaret olarak algıladıklarını ifade ettiler. DENK Milletvekili Stephan van Baarle konuyla ilgili olarak sergiyi düzenleyen yetkililerle irtibata geçti;

“Allah lafzının yere serilmesi fevkalade uygunsuz bir davranıştır ve birçok inananı üzüntüye sevk etmiştir. Serginin bittiğini ve sanatçının özür dilediğinin haberini almış bulunmaktayız. DENK Partisi olarak sergiyi düzenleyen organizasyondan böyle bir hatanın nasıl gerçekleşebildiğine dair bir açıklama istedik. Özür dilenmesi iyi bir gelişme, fakat önemli olan Hollanda’da herkesin birbirinin dini sembollerine karşı daha fazla saygı göstermesidir. Bu sebepten dolayı sergi yetkililerine söz konusu olaydan nasıl ders çıkartacaklarını ve gelecekte dini sembollerin uygunsuz kullanılması suretiyle insanların incinmesinin önünü nasıl alacaklarına dair açıklık getirmelerini istedim,” diye ifade etti.

Schermafbeelding 2022-09-05 om 19.18.21

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.