Hollanda’da sürekli tetikte olmayı gerektiren su seviyesi yine alarm vermeye başladı. Son dönemde aşırı yağış alan nehirlerde su seviyeleri yükseliyor. Önümüzdeki günlerde tahliye edilebilecek olandan daha fazla yağış düşeceği tahmin ediliyor. Bu durum şimdiden bir çok yerde sıkıntı yaratmaya başladı. Su Kurulları (Waterschappen) önlemleri artırdı.

Farklı bölgelerdeki Su Kurulları önümüzdeki günlerde oluşabilecek sıkıntılar için şimdiden alarma geçmiş durumda. Özellikle su seviyeleri, bentler ve bariyerler ekstra denetlenmeye başlandı.

Limburg Su Kurulu, güney eyaletindeki dere sisteminin dolmaya başlaması ve yeraltı su seviyelerinin çok yüksek olması nedeniyle alarm seviyesini en yüksek koordinasyon seviyesine çekti. Su kurulundan yapılan sosyal medya paylaşımında “Su seviyelerini, su deşarjlarını ve beklenen yağışları sürekli olarak izliyoruz. Ayrıca ekstra denetimler de gerçekleştiriyoruz” ifadesi yer aldı.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, IJsselmeer'de beklenen yüksek su seviyeleri nedeniyle Noel gününden itibaren ekstra denetim turları gerçekleştirileceğini duyurdu. Pazar günü sabah saatlerinde Enkhuizen'deki Sassluis'in dış kapıları ekstra olarak kilitlendi. Buna ek olarak, Kuzey Hollanda kentinin şehir merkezine fazladan suyu tahliye etmek için bir acil durum pompası yerleştirileceği belirtildi.

Drente’de Overijsselse Delta Su Kurulu, çalışanların ciddi sel baskınlarını önlemek için gece gündüz çalıştığını bildirdi. Ayrıca çevrede bulunan kunduz yuvalarının denetimlerinin artırıldığı aktarıldı. Bilindiği üzere kunduzlar su seviyesi yükseldiğinde farklı bir alana yuva yapmak için kazmaya başlıyor bu durum da bentleri önemli ölçüde zarara uğrata biliyor.

Ren en IJssel Su Kurulu’ndan gelen görüntülerde Rekken ve Oldenkotte arasındaki Berkel nehrinin sularının Rekken'de (Gelderland) taştığını gösteriyor. Su idaresi, "Tüm pompa istasyonlarımız kısa sürede bu kadar çok yağmuru kaldıramaz," şeklinde açıklama yaptı ancak rahatsızlığı sınırlamak için çaba gösterildiği belirtildi.

Ren en IJssel Su Kurulu Perşembe günü Ren nehrinde en yüksek su seviyesinin görülmesini bekliyor. Yapılan açıklamada "Ren ve IJssel'deki suyun en az 2 metre daha yükselmesini bekliyoruz. Bunun nedeni Almanya'da da çok yağmur yağmış olması. En yüksek su seviyesinin 28 Aralık'ta olmasını bekliyoruz. O zaman Ren Nehri'ndeki su Lobith'teki NAP'ın neredeyse 15 metre üzerinde olacak. Tahminler hala her saat değişiyor, bu yüzden yakından takip ediyoruz." şeklinde ifade kullanıldı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijn en Ijssel Su Kurulu - De Pol

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş